A Kensington-palotában kapnak helyet a ruhák

Ruhakiállítással ünneplik Diana hercegnő megújuló rezidenciáját

Jövő tavasszal nyíló ruhakiállítással emlékeznek meg Londonban a néhai Diana hercegnőről abból az alkalomból, hogy elkészül a Kensington Palace - a hercegnő egykori rezidenciája - 12 millió fontot felemésztő felújítása.

2011.12.23 12:29MTI

A Diana című kiállítás március 26-án nyitja meg kapuit és szeptemberig lesz látható a Kensington Palace Viktória királynőnek szentelt állandó tárlatának részeként. Vilmos herceg és öccse, Harry nemrég jelentette be, úgy döntöttek, hogy néhai édesanyjuk lakrészét jótékonysági események és fogadások helyszíneként használják a jövőben. A helyiségeket Katalin cambridge-i hercegnő - Vilmos neje - is ilyen célokra veszi majd igénybe.

Fotó: Julien's Auction

A fiatal házasok a tervek szerint 2012-ben a palota egy másik szárnyába költöznek, amint véget érnek a felújítási munkálatok. A Dianának emléket állító kiállításon a hercegnő számos híres ruháját felsorakoztatják, beleértve azt a hosszú fekete ruhát is, amelyet első nyilvános megjelenésén viselt 1981-ben a királyi operaházban. A ruhát tavaly 192 ezer fontért árverezték el, és korábban még soha nem állították ki.

Az érdeklődők találkozhatnak azzal az elefántcsontszínű darabbal - Catherine Walker munkájával -, amelyet Diana 1997-ben a Vanity Fair című magazin fotózásához viselt Mario Testino kamerái előtt.

Még több hír a királyi családról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.