Bunkó parasztlányként lejátssza Nicole Kidmant is

Renée Zellwegert ilyen tuskónak tán sosem láttuk

Renée Zellweger bármit el tud hitetni a filmrajongókkal: ha kell, elbűvölő dáma, máskor esetlen és tömény szerencsétlenség, most viszont épp a bunkó énjét vette elő.

2013.03.01 15:16ma.hu

Renée Zellwegert talán nem túlzás átváltozóművésznek titulálni: láthattuk már elbűvölő dívaként, például a Chicago című zenés filmben, többször is vállalta az egyébként tökéletes alakja elcsúfítását a duci Bridget Jones-filmek kedvéért, ám csak elvétve láthattuk őt úgy, főleg a tévéképernyőn, ahogyan szombat este toppan be - legalábbis jelképesen - az otthonunkba. Bár a Hideghegy című, 2003-ban készült alkotásnak nem ő a főszereplője, több kritika szerint is méltó vetélytársa lett Nicole Kidmannek, sőt, legjobb mellékszereplőként egy Golden Globe- és egy Oscar-díjjal is gyarapíthatta gyűjteményét a Charles Frazier azonos című regényéből készült filmadaptáció után.

Renée Zellweger és Nicole Kidman a Hideghegyben (Fotó: Universal)


A sztori szerint a Nicole Kidman által alakított Ada elkényeztetett, a széltől is óvott kislányként nevelkedett apja szeretetétől övezve. Felcseperedve beleszeret Inmanba (Jude Law), aki a lánnyal ellentétben születése óta a Hideghegyen él, és ácsként keresi a kenyerét. Az érzés kölcsönös, ám a polgárháború még azelőtt kettészakítja őket, mielőtt szerelmük beteljesedhetne. Mindössze egyetlen csók csattan el közöttük, de ez épp elég ahhoz, hogy örök hűséget esküdjenek egymásnak.

Csakhogy a háború kegyetlen: Inmannak nyoma vész. Egyikük sem tudja, mi van a másikkal, él-e még egyáltalán, arra pedig csak a film végén kapunk választ, hogy sikerül-e újra egymásra találniuk. Az pedig még inkább csak a filmből derül ki, hogy hogyan keveredik ebbe a történetbe a durva, modortalan, mi több, már-már kifejezetten bunkó viselkedésű Ruby (Renée Zellweger), aki valójában a szíve mélyén mindenkinél jobban vágyik a szeretetre.

A Hideghegy című filmet március 2-án, szombaton este 9 órai kezdettel tűzi műsorára a Universal Channel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.