Drámák zajlottak az utolsó meghallgatáson

Képek - Caramel a pattanásig feszítette a Voice-mesterek idegeit

Óriási drámákat éltek át nemcsak a jelentkező énekesek, de maguk a Mesterek is a Voice utolsó meghallgatásán: mindenki kétszer is meggondolta, forduljon-e és mikor.

Voice - a hatodik meghallgatás képgaléria

2012.11.17 09:29ma.hu

Feszült, de egyben ünnepélyes hangulat lepte el a Voice stúdióját az utolsó válogatáson, ami érthető is: minden Mester tisztában volt vele, hogy az utolsó fordulásaikat jó alaposan meg kell gondolniuk, mert amint betelt a 12 szabad hely, többé nem pályázhattak további versenyzőkre. Az estet Somló Tamás és Malek Andrea 1-1 kiadó hellyel kezdte, Mező Misihez még két jelentkező fért be, Caramel viszont még viszonylag szabadon hozhatta meg a döntéseit, hozzá még hárman mehettek a véghajrában.

Így persze az is érthető, hogy számos olyan versenyző is elbukott a siker kapujában, akire az első vagy második meghallgatáson még gondolkodás nélkül mondtak volna igent a Mesterek. Ilyen volt az elsőként bemutatkozó Lukács Gabriella, akinek ráadásul az esélyeit jelentősen rontotta, hogy több munkahelyen is dolgozik egyszerre, ráadásul kicsi gyermekét is neveli, így a meghallgatás idején már több mint 48 órája volt folyamatosan ébren. A fiatal anyukán Mező Misi és Somló is gondolkozott, de végül hiába tetszett nekik a hang, bevallották, hogy a maradék helyeket tartogatják, és a lányhoz hasonló karakterű énekes már mindkettejük csapatában van.

Nagyobb szerencséje volt Szolnoki Dórának, aki szintén mostanában kezd újra a világ felé fordulni az 5 hónappal ezelőtti szülése után, a Vigyél el című számmal csak Somlót nem sikerült meggyőznie, a másik három mester közül ő végül Malek Andit választotta. Cserébe Malek megígérte, hogy kihozza belőle azt, amit most még elrejtett, szerinte ugyanis jobban kell könyörögni, ha azt szeretné, hogy valaki tényleg vigye el.

Garda Zsuzsa is választás elé került, miután előadta a Zanzibár Nem vagyok tökéletes című számát, igaz, az eredetire csak a szövegben hasonlított, a dallamot teljesen újraértelmezte a versenyző. Caramel épp ezt nehezményezte, szerinte túl görcsössé vált, hogy annyira újat, mást akart az eredetihez képest, Misit és Somlót viszont meggyőzte, a lelki hasonlóság miatt pedig Misi csapatát gyarapította.

Caramelnek még mindig 3 kiadó helye volt, de már nem sokáig: a jogászként dolgozó, de 6 éves kora óta énekesnői pályáról álmodó Dr. Péter Barbara az érte küzdő Somló és Mező Misi ellenében az r'n'b énekest választotta, miközben a munka miatt távolmaradt hozzátartozók helyett a műsorvezető, Szabó Kimmel Tamás izgul érte a várószobában.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Tősér Gabriellánál ismét bebizonyosodott, amit már többször megállapítottak a Mesterek: ha láthatták volna őt az első pillanattól kezdve, szinte biztos, hogy továbbjut, a dögös külső nélkül azonban a hang önmagában kevés volt, ráadásul a becsúszó hamis hangok még rontottak is az esélyein, végül senki sem fordult meg.

Malek Andi már a második énekes óta nem fordulhat meg, hisz megtelt a csapata, de miután a rockrajongó Dózsa Erik színpadra lépett, Somló Tamás is csatlakozott a "tétlenek táborához", egyedüli fordulóként ő is megszerezte az utolsó csapattagját. Persze nem volt könnyű dolguk, mert ők így a kíváncsiságuk ellenére sem fordulhattak meg egészen a produkciók végéig, ki kellett várniuk a 90 másodpercet, de ez nem mindig sikerült: lelkesen kukucskáltak ki a székük háta mögül.

Sudár Anita mindkét, még szabad kapacitású Mestert lenyűgözte, teljesítményét ráadásul még Somló is dicsérte, noha ő már csak a partvonalról mondhatott véleményt, de nem volt kérdés számára, hogy megvan hozzá a lánynak a - nevével ellentétben nem annyira sudár - alkata, hogy megfelelő helyről jöjjön a hangja. A versenyző némi dilemma után Caramelhez megy, egyre csökkentve így nála is a maradék helyek számát.

A következő versenyzőnél, Helmeczi Biankánál Mező Misi egyedüli fordulóként megszerzi a csapata utolsó tagját is, és mint bevallotta a lánynak: varázslatot várt és ezt meg is kapta tőle. Caramel azonban még várt erre a bizonyos varázslatra, így utolsó döntésképes Mesterként szinte teljesen kikészítette a többieket, akik nem értették egy-egy énekesnél, mire vár még. Számtalan kiváló vagy épp átlagos versenyző után már nem győztek könyörögni neki, hogy válasszon ki valakit, de ő makacsul ragaszkodott eredeti elképzeléséhez, szilárdan hitt abban, hogy még rá is vár egy csoda ezen az estén.

És nem hiába várt: a 17 éves Henderson Dávid az első másodpercek után elvarázsolta őt, a produkció után percekig nem is tudott megszólalni, majd már-már önkívületben vallotta be: úgy érezte, hogy a dalon átragyogott Isten fénye. Talán nem véletlenül: a fiú apja lelkipásztor, lehet, hogy volt némi "közbenjárás" is arrafelé.

A Mesterek csapatai mindenesetre ezzel a döntéssel beteltek, jövő héttől újabb kemény csaták jönnek: a négy zenésznek 6-6 párost kell összeállítania a csapata tagjaiból, majd a számukra kiválasztott szám előadása után minden páros egyik tagját haza kell küldeniük - de minden versenyző esetében kizárólag a saját mestere dönt. Az élő show-ba csak 24-en juthatnak be a 48-ból, de hogy ők kik lesznek, az a következő négy hét adásaiból derül csak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.