Nyolcan jutottak tovább az első meghallgatáson

Képek - Voice: "A legjobbaknál nincs kérdőjel!"

Hosszas várakozás után elstartolt a TV2 legújabb tehetségkutatója, a Voice, amelyben a szlogen szerint csak a hang számít. A "láthatatlanság" valóban hozott néhány kínos percet a Mestereknek.

Voice - az első meghallgatás képgaléria

2012.10.13 10:44ma.hu

Péntek este elindult a Voice, Magyarország új tehetségkutatója, ahol a négy Mester az első válogatáskor nem látja, csupán hallja a versenyzőket, így valóban igaz, hogy ezúttal csak a hang számít. Hogy ez mennyire így van, maguk a Mesterek is megtapasztalhatták, hisz két versenyző esetében is bevallották: ha látták volna őt, valószínűleg továbbjuttatják.

A szabályok egyszerűek: Caramel, Malek Andrea, Somló Tamás és Mező Misi a színpadnak háttal ülnek, így a versenyzőket csak hallás alapján tudják megítélni, és csak akkor láthatják meg őt, ha megnyomják a gombot, amire kigyullad a "KELLESZ" felirat, vagy ha véget ér a másfél perces szám. Ha azonban már megnyomta a gombot és megfordult, akkor az adott versenyzőt magával kell vinnie a csapatába, amelybe egyébként mind a négyen 12-12 versenyzőt válogathatnak be.

Ha valamelyik versenyzőt több Mester is szeretné a saját csapatába tenni, akkor a döntés az énekest illeti, ő választhatja ki, kivel szeretne leginkább együtt dolgozni a következő hetekben. Erre több példa is volt, sőt, valójában csak olyan eset állt elő, hogy valaki vagy egyik Mesternek sem kellett, így a verseny számára véget ért, vagy pedig többen is küzdöttek érte, hol hízelgéssel, hol szakmai érvekkel igyekezve meggyőzni a versenyzőt.

A műsor a négy Mester közös előadásával indult, Somló szerzeményét, az LGT által híressé lett Miénk ez a cirkusz című számot adták elő, nem véletlenül, hisz ebben a dalban különösen nagy hangsúlyt kap az "itt mindenkire zene vár" mondat. Az első estén tizenegy versenyző gondolta úgy, hogy rájuk is a zene - és főképp a mesterek - várnak, közülük végül nyolcan jutottak tovább.

Bakonyi Zsolt (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Elsőként Bakonyi Zsolt lépett színpadra, aki angliai munkáját adta fel és mint mondta, most mindent egy lapra tett fel. Előadásával sikerült is meggyőznie három mestert, a fiatal énekes végül Malek Andreát választotta.

A különleges nevű Pleszkán Écska a génjeiben hozta magával a zenét, édesapja jazz-zongorista és -énekes volt egy évvel ezelőtti haláláig. Mint kiderült, ő sokáig arra biztatta a lányát, hogy a bábkészítéssel foglalkozzon, ami szintén nagy szerelme Écskának, ám nem sokkal öngyilkossága előtt hallotta énekelni a lányát és rájött, hogy nagy lehetőségek állnak előtte ezen a pályán is. Ezt a mesterek is felismerték, olyannyira, hogy Mező Misi szinte másodpercekkel a szám kezdése után már nyomta is a gombot, később pedig elragadtatva dicsérte a lányt: "te kis magyar hippi!" Écska végül inkább Somlót választotta mesterének, aki úgy érezte, hogy tele volt az egész előadás energiával, szinte felrobbantott a színpadot.

Amikor Rúzsa Annamária megjelent, a mesterek ugyanúgy nem tudtak semmit róla, mint ahogyan a többi versenyzőről sem, a színfalak mögött azonban testvére, a Megasztár korábbi győztese, Rúzsa Magdi szorított érte. Ahogyan nővére egyre előbbre haladt a dalában - ami ráadásul épp arról szólt, hogy egy ember folyamatosan próbálkozik az életében, de sosincs szerencséje -, kétségbeesetten drukkolt, hogy valaki nyomja már meg a gombot és forduljon meg a székével együtt, de végül nem történt meg a csoda. "Menjünk haza" - borultak össze a nővérek, és talán a zenei pályán nagy sikereket elért Magdinak jobban fájt az elutasítás, mint nővérének.

Aztán megtréfálták a nézőket is a szerkesztők, mert a következő színpadra lépő versenyzőt nemcsak a mesterek nem láthatták idő előtt, de a nézőknek sem mutatták az arcát. A fiatalember swinges átdolgozásban adta elő a Maroon5 slágerét, a Moves like Jagger elsőként Caramelt győzte meg, végül az énekes is őt választotta, és ez nem is véletlen. Gájer Bálintról van szó, aki annak idején együtt indult a Megasztárban Caramellel, de akkor nem futott be fényes karriert, most visszatért újra a képernyőre, az eltelt nyolc évben pedig főként swingben remekelt.

Karai Anna (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Szécsi Saci mindössze 16 éves, de amikor elkezdte Amy Winehouse számát énekelni, Caramelt és Mező Misit már az első néhány sor után meggyőzte, és mire a refrén végére ért, már mind a négy mester izgatottan várta, vajon melyiküket választja a fiatal lány. Ő végül Somló mellett döntött, elsősorban a szakmai nívója miatt. Amikor a következő versenyzőnél egymás után fordultak meg a mesterek, nem akartak hinni a szemüknek, azt hitték, Saci újra visszajött, csak közben átöltözött.

Ez azonban csak részben volt igaz, mert nem ő, hanem ikertestvére, Szécsi Böbe állt a színpadon. "Még nem is láttunk ilyet, hogy ikrek, és ennyire jól énekelnek mindketten!" - lelkendeztek. A harc érthető módon itt kiéleződött, Somló azzal próbált érvelni, hogy az ikertestvére már nála van, és egyébként neki amúgy is két ikerfia van, tehát nem is dönthetne másképp, Böbe viszont némi tanakodás után egy másik csapatba, Mező Misihez csatlakozott.

"Valljuk be, ezt elszúrtuk!" - állapították meg Hollai Ádám kiszavazása után. A szakácsként dolgozó fiú meglehetősen extrém frizurával állt színpadra, ám hangjával annak ellenére nem sikerült meggyőznie egyik mestert sem, hogy többen is végig a gomb fölött tartották a kezüket és talán csak egy hajszál hiányzott ahhoz, hogy meg is nyomják. "Végig vaciláltunk, de az az igazság, hogy a legjobbaknál nincs kérdőjel!" - fogalmazta meg végül Caramel, és Andrea is megerősítette szavait, mondván, ha nem egyértelmű az érzés, hogy mozdulni kell, akkor ott valóban hiányzik valami.

Karai Anna elsöprő erővel és lendülettel töltötte be a színpadot, egyértelműen érződött rajta a színpadi rutin: saját zenekarában - ami "csajosnak" indult, csak a gitáros fiú - énekel, energiája Mező Misit annyira magával ragadta, hogy szinte ordítva kelt volna ki a székéből. "Azt is elviselném, hogy ha elmennék egy koncertedre, szájba rúgj a bakancsoddal! Olyan szinten kellesz, mint egy falat kenyér!" - próbálta meggyőzni a lányt, ő azonban a visszafogottabb Caramelt választotta mindenki nagy irigykedésére.

Mohamed Fatima (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


"Nem nagykanállal, szívem, én merőkanállal eszem az életet!" - magyarázta Stacy Grady, aki hosszú éveket töltött Amerikában és csak a műsor kedvéért utazott haza. Az energiától kicsattanó nő azt is bevallotta, hogy kint a "felnőttiparban" dolgozott, mert mint mondta, ott az ember papírok nélkül vagy vetkőzik, vagy takarít - és ez utóbbit ő nem akarta.

Amikor a dal végére is mind a négy szék háttal állt neki, nem keseredett el, azt mondta, várja őt Miami, a tengerpart, a pálmafák és a háza udvarában a medencéje, miért is lenne szomorú? Az elutasítás okát Mező Misi fogalmazta meg legjobban: a nő sosem tanult énekelni, és bár ő maga a muzsika, mégis a gyakorlatlanság, a bizonytalanság érződött az előadásából.

Az este azonban folytatódott, és bár Gájer Bálint személyében már megvolt a nagy meglepetés, még kettő további várt a mesterekre és a közönségre. Az első Schwartz Dávid volt, aki néhány éve már feltűnt a Fábry Show-ban egy karaoke-versenyen, ám akkor nem sikerült neki a nagy áttörés. Máig úgy érzi, ebben nagy szerepe volt a túlsúlyának, épp ezért örült a mostani "láthatatlanságnak".

Szűcs Judit Mondd, mit tegyek, hogy érezd című számával nyűgözte le a mestereket, Somló be is vallotta, hogy nem tudta eldönteni a hang alapján, hogy férfit vagy nőt hall énekelni, Misi pedig ha nő lett volna, garantáltan szerelmes lenne belé. A Malek-csapathoz szegődő mackós fiú Szabó Kimmel Tamás kérdésére annyit mondott: "A kudarcok? Most már nem számítanak!"

Az utolsó versenyző Mohamed Fatima volt, akit szintén sokan ismerhetnek: ő volt a Fekete Vonat duci énekesnője. Az együttes 2002-es feloszlása után sokáig nem találta magát, aztán négy évvel ezelőtt Londonba költözött és csak most látta elérkezettnek az időt a visszatérésre. Közben ledobott 68 kilót, amit elsőként Caramel láthatott meg, aki az első sor végén máris fordult a székével. Ehhez állítása szerint semmi köze nem volt annak, hogy épp az ő számát énekelte Fatima, egyszerűen olyasmit hallott a hangjában, ami elég volt a gombnyomáshoz.

Bár a másik három mester is megfordult, egyikük sem küzdött igazán a lányért, hisz egyértelmű volt, hogy ő akkor tud igazán kiteljesedni, ha Caramellel dolgozhat együtt a közeljövőben. Ez azért különösen furcsa helyzet, mert miközben Fatima nem győzte hangoztatni, mennyire példaképének tartja az egykori megasztárost, addig Caramel épp azt közölte: nagyon sokat hallgatta egykor Fatimát és a Fekete Vonatot, és sokban köszönheti nekik, hogy most itt ülhet ennek a műsornak a zsűri-székében.

Ezzel csapatának létszáma 3 főre gyarapodott, Somló és Malek Andrea 2-2 fővel vág neki a következő válogatónak, míg Mező Misi egyelőre egy csapattaggal büszkélkedhet. A Voice pedig jövő pénteken folytatódik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.