Dráma és vígjáték egyazon színpadon

Képek - Voice: Végre Mező Misinél is beindult...

Elkeseredettség, reményvesztettség, ütős humor és drámai összeomlás - ezekből mind kijutott a Voice második meghallgatásán. Még a Mesterek is egymásnak mentek, hogy megszerezzék a legjobb hangú versenyzőket!

Voice - a második meghallgatás képgaléria

2012.10.20 09:59ma.hu

Nem unatkoztak a Mesterek, de a nézők sem a Voice második meghallgatásán, amelyen nemcsak a remek hangú versenyzők jelentették a színt, hanem számtalan vicces, vagy épp megrázó pillanat. A kiválasztáson Mező Misi erőteljes hátrányban indult másik három társával ellentétben, hisz neki egy héttel korábban csupán egy versenyzőt sikerült megszereznie. Ez az újabb nap sem indult számára jól, olyannyira, hogy bár számos versenyzőnél ő fordult meg elsőként a székével, a végső döntésnél valahogy mindig alulmaradt, az ötödik versenyző után már elkeseredetten írta ki a Twitterre: "azért nem bánnám, ha valaki már engem is választana!"

Csalódottsága érthető: az első öt színpadra lépő énekes mindegyike annyira magával ragadta a zsűrit, hogy egymás után fordultak meg, minden esetben a versenyzőre bízva a döntést, kinek a csapatába szeretne tartozni. Az elsőként bemutatkozó Berkes Olivér sokáig nem merte otthon megcsillantani tehetségét, úgy érezte, híres édesanyjának a nyomába sem léphet, ám amikor már nem bírta magában tartani az éneklési vágyat, azzal még Berkes Gabriellát is meglepte.

A fiatal versenyző nem titkolta, hogy Caramel stílusa áll hozzá a legközelebb, a válogatóra viszont egy Stevie Wonder-számot hozott. Három Mestert meglehetősen gyorsan győzött meg a Superstitionnel, Mező Misi viszont sokáig vacilált, Malek Andrea oda is szólt neki: "nagyon jó, meg ne fordulj!" - hisz annál nehezebb lesz a versenyzőnél kampányolni, minél többen teszik azt. Olivért viszont nem sokban befolyásolta, hogy négyen is a maguk csapatában szerették volna őt tudni, meglepetést nem okozva természetesen Caramelhez csatlakozott.

Nem úgy édesanyja, aki nemcsak a fiának jött szurkolni, hanem maga is elindult a megmérettetésen, a korábbi sikerei után most így szeretne visszatérni a reflektorfénybe. Az énekesnőért Somló Tamás és Malek Andi küzdött, utóbbi bevallotta, hogy megismerte a hangját, ami nem csoda: nagyon sokáig dolgoztak együtt. Részben ezért, részben pedig a szakmai múltja és tudása okán ő inkább Somlót választotta mesterének, mert mint mondta: etikátlannak érezné, hogy egy kolléganőjével társuljon. A továbbjutás után a kintről szurkoló Ungár Anikó vidám perceket okozott, amikor anyának és fiának dicséretképp megjegyezte: "Én nem hiszek a varázslatokban. Én a tehetségben bízom!"

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Tehetségben márpedig másoknál sem volt hiány, mint például a KISS-nótával érkező Schrott Péternél, aki nemcsak énekhangjával, de gitártudásával is elvarázsolta a Mestereket. A Crazy, Crazy Night című számmal elképesztő hangulatot csinált, a négy szakember gyors egymásutánban csapott a gombjára. Bár Caramel és Misi heves küzdelmet folytattak egymás felüllicitálásával, utóbbi megjegyezte, hogy azért nem az egykori Megasztár-felfedezetthez kell csatlakoznia, mert "szerintem te Stevie Wondert vagy Michael Jacksont nem akarsz tanulni, a Deep Purple és a Led Zeppelin neked jobban áll!" A vitát eldöntve a fiatal előadó Malek csapatába szegődött.

Talán a mezőny legcsípősebb nyelvű versenyzője lesz Gyurki Beatrix, aki nagyformátumú egyéniség, nemcsak belsőre, de külsőleg is. Súlya azonban nem zavarja, sőt, még viccet is csinált belőle, de csak azután, hogy előadta Toni Braxton You're Makin' Me High című dalát. Eddig csak a karaoke-estek rendszeres résztvevőjeként találkozhattak vele a leendő rajongók, ott azonban mint fogalmazott, ő sosem karaokézott, hanem énekelt, stílusa pedig a Lambadától a Nirvanáig mindent felölel.

Dala végére saját bevallása szerint igencsak elfáradt, ezért a Mesterek nem kis derültségére azon melegében lerúgta a cipőjét. Amikor a négy zenész szóba hozta a testi adottságait, ő nevetve jegyezte meg, hogy tulajdonképp betölti a színpadot, úgyhogy a háttérrel már nem is kell foglalkozni, aztán amikor már nem győzték egymást túlkiabálni a Mesterek, érthető módon mindannyian magukénak akarták tudni a lányt, ő közölte: "Jó, ezt beszéljétek meg, én addig ide leülök!" Pillanatokon belül csatlakozott hozzá mind a négy Mester, a kiválasztás így igencsak rendhagyó módon, a földön ülve történt meg, Beatrix Andreához ment.

A vietnámi származású Nguyen Anh Quan is kellemes perceket szerzett mindenkinek, érdekesség, hogy ő az online meghallgatószobán keresztül került a versenybe. A Somebody that I use to know című Gotye-slágerrel Misit azonnal meggyőzte, Caramel viszont kivárta az egyik kedvenc számának a refrénjét, csak azután fordult. A "kampány" során Misi elkövette azt a baklövést, hogy miután nem sikerült megértenie a fiú nevét, javasolta, hogy nevezzék el Kálmánnak, persze a döntésben nem ez befolyásolta Quant, Caramel csapatát erősíti mostantól.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Aztán a sok siker után jött az első nagy kudarc is, mégpedig Páll Tímea részére. A lány már végigjárta az eddigi összes zenés tehetségkutatót, amit lehetett, az X-Faktorban a legjobb 150 között a Táborig jutott el, a tavaszi Megasztár5-ben pedig a legjobb 24-ig vitte a hangja, ezúttal azonban annyira túlizgulta a szereplést, hogy szinte egyetlen hang sem ott szólt, ahol kellett volna. Bár a kiesést már nem tudta elkerülni, sírva kérte, hadd énekelje el újra a dalt, be akarta bizonyítani, hogy többre is képes. A Mesterek csodálkozva néztek össze: "az előbb miért nem így énekelt?" Biztatásképp annyit mondtak neki: vérzik érte a szívük és jövőre visszavárják.

Szintén ismerős lehet sokaknak Abodi Nagy Blanka, aki a tavalyi X-Faktorban tűnt fel, egészen a Mentorok Házáig jutott, ahol azonban Nagy Feró már nem válogatta be az élő show-ba. Ezúttal is lenyűgözte a szakmabeli zsűrit, Misi bevallotta, hogy egy kicsit szerelmes is lett a lányba, Andrea pedig azt a légkört dicsérte, amit a stúdióban teremtett. Az udvarlás ellenére végül Blanka az egyetlen női zsűritagot választotta, ami persze azonnal elindította a Mesterek közti szurkálódást is.

"Lehet, hogy nem kéne ennyit udvarolnom?" - kérdezte Misi, majd Andi vigasztalására, miszerint jól áll neki, felcsattant: "oké, de attól még nem lesz csapatom!" Somlónak se kellett több, és láthatóan szándékosan eltévesztve odavetette: "van neked saját csapatod, valami Summa Cum Laude..."

De sok idő nem jutott az ugratásra, mert máris érkezett Bűdi Szilárd, egy gitárral a kezében, amiről a négy Mester el is hitte, hogy játszott rajta (ők nem láthatták, de a tévénézők igen, hogy a keze szinte végig mozdulatlan volt - a szerk.), és bár a három férfi zsűritag meg is fordult, az önbizalomtól duzzadó fiatalember stílusa láttán Caramel kihátrál a helyzetből, mondván, "nem passzolnak az energiáik", az életművész végül Misit választotta, akivel régről ismerik egymást. Nem titok, hogy mindannyian attól félnek, "túl nagy az arca", így Misinek kell majd segítenie, hogy ennek ellenkezőjét bebizonyíthassa.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Az utolsó etapban színre lépő Pál Dénes óriási meglepetést okozott, amikor a Crash Test Dummies híres "hümmögős" dalát, a Mmm, mmm, mmm című számot előadta, Mező Misi bevallotta, hogy közben azon gondolkozott, ilyen mély hangokat ember nem is adhat ki és Caramel is úgy tippel, talán az egész világon ha 2 vagy 3 ilyen előadó létezik, aki ebben a tartományban képes tisztán kiadni a hangokat. Igaz, az elismerés ellenére utóbbi nem fordult meg, akárcsak Andrea, mindketten amiatt maradtak bizonytalanok, hogy vajon mit énekelhetne ezen kívül a fiatal előadó... Misi azonban bízik benne és Dénes ezt meg is hálálja neki azzal, hogy az ő csapatát választja Somlóé ellenében."Ha egy üzlet beindul, gyerekek!" - lelkendezett később Misi.

Arató Veronika neve néhányak emlékezetében még elevenen élhet, ő adta elő pár évvel ezelőtt a Záporeső című számot, az egyslágeres előadók sorát gyarapítva, amit most szeretne megtörni. Legnagyobb bánatára továbbra is be kell érnie ezzel a nem túl hízelgő titulussal, a Mesterek szerint azzal szúrta el a bemutatkozást, hogy idegességében túl mélyen kezdte a dalt és aztán már nem is találta meg benne önmagát.

Utolsóként Veres Mónika állt meg a Mesterek háta mögött, aki szintén nem ismeretlen a nagyközönség előtt, bár sokat változott azóta, hogy 13 évesen Nika művésznéven tinisztárként feltűnt a zeneiparban. Azóta számos nagynevű előadóval dolgozott együtt, de a háttérből most újra a reflektorfénybe szeretne előrejönni, hangja annyira magával ragadta a Mestereket, hogy Misi és Caramel már az első sor után megnyomták a gombot, de Andreára és Somlóra se kellett sokáig várni, a refrén őket is végérvényesen meggyőzte.

A lányt mind a négyen szerették volna megszerezni, egymást túllicitálva bókoltak neki és ígérgettek előrelépést szakmailag, ám hiába. Ő ugyanis bevallotta, hogy már a színpadra lépés előtt elhatározta, hogy az első reakció fog dönteni, így Misi a múltkori elmaradás és a mostani rossz indítás után 4-re növelte csapatának létszámát.

Társai közül Andrea és Caramel már 5-5 emberrel számolhat, legközelebb Somlónak kell belehúznia, ha nem szeretne lemaradni a többiek mögött, neki jelenleg három "tanítványa" vár a következő fordulókra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.