Félidejénél a Voice meghallgatásai

Képek - Somló bekeményített, Mező Misi csajozott

A harmadik meghallgatás Somló Tamásnak és Mező Misinek kedvezett, ezúttal behozták lemaradásukat és ők gyűjtötték be a legtöbb új énekest a csapataikba. Persze ezúttal sem ment mindig könnyen!

Voice: a harmadik meghallgatás képgaléria

2012.10.27 11:59ma.hu

Bár már a harmadik meghallgatáson vagyunk túl, a Mesterek csapatai egyelőre csak félig vannak feltöltve, a lehetséges 12 énekesből Somló Tamás és Mező Misi 7-7 jelöltet gyűjtött be, Malek Andrea és Caramel pedig egy hajszállal elmaradva mögöttük 6-6 fővel várja a Voice következő fordulót. De ne szaladjunk ennyire előre!

Az estét Malek Andi és Caramel várta a leginkább magabiztosan, meg is tehették: ők már-már nyugodtan hátra is dőlhettek a maguk 5-5 fős csapatával, ám Somló Tamás erősen lemaradt az addig összetoborzott 3 főjével és Mező Misi is egészen el volt keseredve a múlt héten, mielőtt sikerült 4-re duzzasztania a versenyzői számát. Az este tehát izgalmasan indult, nem lehetett tudni, hogy az eddigi "nyerők" még jobban elhúznak-e, vagy a két lemaradó fog felzárkózni mögéjük.

Elsőként Perutek János járult a Mesterek mögé, hogy egy AC/DC-számmal levegye őket a lábukról. Ez sikerült is, a saját megfogalmazása szerint "polihisztor beállítottságú nőcsábászért" mind a négyen ringbe szálltak, szó szerint, mivel az énekes szakkommentátorként (is) keresi a betevőjét. Nem véletlen, hogy amikor megkérdezték, kihez szeretne csatlakozni, ő pont úgy jelentette be Somló Tamás nevét, mintha egy bokszmeccs egyik résztvevőjét hívná be.

A jó kezdetet ugyanilyen jó folytatás követte Somló számára, mert a másodikként színpadra lépő Husnullina Regina is, aki egyszerű és ártatlanul tiszta énekével szintén mindenkit "megfordított", bár Malek Andrea megjegyezte, hogy tart tőle: ezt a természetességet át lehet-e fordítani szükség esetén a drámába. A furcsa nevű, tatár származású lány végül Somlót választotta, mert ő nyomta meg elsőként a maga gombját.

Nem volt szerencséje az est harmadik versenyzőjének, Berke Gábornak, noha 30 éve lelkesen zenél, mi több, azt is megtudtuk róla, hogy első, még gimnáziumban alapított zenekarában a ma többszörös díjnyertes és elismert énekessel, Ákossal zenélt. A négy Mester egyetértett abban, hogy a kudarc oka a rosszul megválasztott stílus volt: nem tudták eldönteni, hogy rockot hallanak vagy musicalt, így az énekes továbbra is csak a kislánya számára marad "jocksztáj".

Somló Tamás köszönti a csapatában Perutek Jánost (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Épp csak egy hajszálnyival volt nagyobb szerencséje Bokor Mariannának, igaz, neki legalább nem kellett a választás nehéz dilemmájával szembesülni: csak Caramel fordult meg, amikor meghallotta egyik kedvenc dalát Amy Winehouse-tól. Mint mondta, nemcsak azért örül, mert a dalválasztással a lány eleve jó pozícióból indult nála, hanem azért is, mert ki tudott lépni a tavaly nyáron elhunyt énekesnő árnyékából, egyedi színt tudott vinni a dalba, amivel meggyőzte a Mestert, így helyet kapott a csapatában.

Aztán újabb kudarc következett a 17 éves Szabó Bencénél, aki hiába énekelt lelkesen, a Mesterek ezen az estén már másodjára nem fordultak meg. A sikertelenséget a fiatalságának tulajdonították és arra biztatták, 2 év múlva térjen vissza, akkor már nem lesz se éretlen, se átlagos.

Egyik jelzőt se lehetett mondani Czerovszky Heni produkciójára, amivel a lány mind a négy mestert székestől fordította meg. Ha ismerősen cseng a neve, az nem a véletlen műve, mint ahogyan a Mesterek közül ketten már hangból is felismerték őt: éveken keresztül a legnagyobb hazai sztároknak vokálozott, többek között Somló Tamással közösen a Rapülőkben is, de most úgy döntött, ideje előre jönni a háttérből. "Ha előre fogsz kerülni, vállalom, hogy én leszek a vokál" - hangzott el Somló ígérete, ami meggyőzte a lányt és az ő csapatába masírozott.

Veréb Tamás bizonyos szempontból ugyanazokat a hibákat követte el, amiért korábban Berke Gábort nem engedték tovább a mesterek, ezúttal azonban csak Mező Misi fogalmazta meg, hogy neki "nem volt egyben" a produkció és nem tudta eldönteni, rockot hall vagy musicalt. A mindössze 18 éves, de gyerekkora óta színházi rutinnal rendelkező fiatal versenyző Malek Andit választotta mesterének.

"Gyerünk, gyerünk!" - biztatta magában Caramel Agárdi Szilviát, láthatóan várt valami áttörésre, de aztán a dal végéig sem sikerült meggyőzni őt. Csak akkor állt össze neki a kép, amikor a végén mindannyian megfordultak: a lány csaknem teljesen vak. "Most már értem, mi volt az a különlegesség" - vallotta be Caramel, de a bizonytalanságával Mező Misinek kedvezett, aki bevallotta, ezelőtt még nem ríkatta meg egyetlen versenyző sem. Mivel egyedül fordult, nem volt kérdés, hogy a lányt ő fogja a verseny további részében vezetni.

Pákai Petra, alias Dun-diego (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Ugyanilyen különleges volt, de a szerencse elkerülte Farkas Sándor Lajost. A túlsúllyal küszködő fiúnak döbbenetesen női hangfekvése van, olyannyira, hogy miután a mesterekkel a dal végén automatikusan megfordult a szék, pironkodva jegyezték meg: ha tudták volna, hogy nem nő énekel, mindannyian megnyomták volna a gombot. "Kicsit még csiszold a dolgaidat" - búcsúzott a fiútól Somló.

Érdekes helyzet alakult ki Ladányi Patrícia bemutatkozása után. Bár gyengén indult a szám, egészen minimális eltéréssel mind a négy mester úgy döntött, beválogatja a csapatába a lányt, de amikor a rábeszélésre került a sor, többen is maguk ellen szóltak. Caramel szerint Patríciának egy női mesterre lenne szüksége, Andi viszont úgy érezte, inkább valamelyik férfit válassza. A fiatal versenyző végül az elsőként forduló Misit választotta, 6-ra növelve így a versenyzőinek számát.

Ugyancsak őt választotta Pákai Petra, aki saját magát "Dun-diego" jelzővel látta el, termetére utalva. Bár mind a négy Mester megfordult, ő úgy érezte, a személyiségben hozzá legközelebb álló zenészt választja, így lett végül 7 versenyzője az est végére Mező Misinek.

Weisz Viktor utolsóként lépett színpadra, de lehengerelt mindenkit, ahogyan elénekelte az Érints meg mégegyszer című Balázs Fecó-dalt. "Ez profi volt" - jelentette ki Caramel, és három társával együtt izgatottan várta, vajon kit választ a fiú. Ő pedig megtréfált mindenkit, mielőtt kimondta volna a döntését: "mondták már nekem, hogy ilyen Majka-fejjel és Mező Misi-hanggal még sokra vihetem. Mivel Majka nincs itt, Mező Misi meg igen, ezért én egy fordulattal... Somlót választom!"

A meghallgatás tehát mind a négy Mester számára újabb csapattagokat hozott, de messze még a 12 fő, így jövő héten további versenyzők bizonyíthatnak!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.