Már óvatosabban nyomkodnak a Mesterek is

Képek - Egyre keményebb a Voice-ban a harc

Ahogy gyarapodnak a Voice mestereinek csapatai, úgy válik a négy bíra egyre óvatosabbá és kritikusabbá: már ritka, hogy mind a négyen fordulnak. Persze azért előfordul így is.

Voice - Az ötödik meghallgatás képgaléria

2012.11.10 10:34ma.hu

Gyűlnek az énekesek a Mesterek csapataiban, a szabad hely pedig egyre kevesebb, így aztán érthető, ha a négy zenész egyre jobban meggondolja, kinek a hangjára fordítja meg a székét. Míg a Voice első meghallgatásán még rendszeres volt a négyszeres fordulás, addig az ötödik körben már csupán egyszer próbált mind a négy Mester küzdeni egy általa tehetségesnek tartott énekesért, a többi alkalommal a versenyzőnek vagy egyáltalán nem kellett döntenie, automatikusan az egyedül megforduló zenész csapatába került, vagy legfeljebb kettő ikon között ingadozott.

És persze olyan is egyre gyakrabban fordul elő, hogy akár a legapróbb megbicsaklás a hangban is elegendő ahhoz, hogy a gombok körül toporgó ujjak visszahúzódjanak és a Mester végül háttal maradjon a versenyzőnek.

"Végig vártam valamire még", "nem történt meg a csoda, pedig...", "jó volt, jó volt, de valahogy mégse kerek" - többnyire ilyen kifogások hangzottak el, amikor azt magyarázta a négy híresség, hogy mi akadályozta meg a fordulásban. De szerencsére azért most is akadt néhány ígéretes jelentkező.

Mint például a Békés megyei, ízig-vérig magyar származású, mégis meglepő módon görög nevű Modor Miltiádész, aki elárulta, hogy 5 évvel ezelőtt elhunyt, imádott édesapja annyira rajongott a görög kultúráért, hogy ezért adta neki a különös nevet. De Mező Misi és Somló Tamás nem emiatt döntött úgy, hogy megpróbálja a maga csapatába csábítani a fiatal énekesjelöltet, mindketten a hangját és a technikai tudását dicsérték. Misi külön megjegyezte azt is, hogy nevéhez híven egy görög félistent is lát benne, ugyanakkor az éneklésében felfedezett néhány "vadhajtást", amit később szeretne lenyesegetni. Erre meg is lesz a lehetősége, mert a kondorosi fiú a békési kötődésre hivatkozva Misit választotta.

A kamionsofőr Idei Lászlónak nem volt szerencséje, hiába próbált egy ügyes trükkel beférkőzni mind Somló, mind Caramel kegyeibe, hisz az Elfelejtett szó című dal eredetileg az LGT szerzeménye volt ("ismerem a dalt" - jegyezte meg Somló), de néhány éve Caramel is felénekelte a saját stílusában. Noha mindketten elismerték, hogy érdemes az énekléssel próbálkoznia a férfinek, a nagy áttörés még nem történt meg, "olyan dolgokat raktál a szavak végére, ami sok volt" - kritizálta Caramel a túlzottan hangsúlyos és túlzottan artikulált szöveget. "Kicsit sematikus volt" - állapította meg Somló is, és a másik két Mester is eléggé bizonytalan maradt ahhoz, hogy végül ne forduljanak.

A Voice mesterei (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Torzsa Gabi már jobban lenyűgözte a Mestereket, olyannyira, hogy Malek Andrea után nem sokkal Somló és Caramel is megnyomta a gombot, olyan átéléssel és tehetséggel énekelte a lány a Csillag vagy fecske című Kispál és a Borz-szerzeményt. Gabinak egyébként nem jelentett újdonságot, hogy miközben énekel, a Mesterek nem látják, mert nagyapja vak, rajta keresztül megszokta már ezt az érzést. "Attól féltem az elején, hogy nem fejlődsz [a dalban], de aztán kiszakadt" - dicsérte Andrea, Caramelt pedig a különleges hangszín győzte meg. "Olyan jó kis fűszer" - mosolygott még azután is, hogy a lány már Andi csapatának tagjaként kisétált a színpadról.

A Voice rendszeres nézői emlékezhetnek az első adásban továbbjutott Bakonyi Zsoltra. Akkor a szurkolótáborában állt Solt Klaudia, most viszont fordult a kocka, a drukkerből versenyző lett és a már továbbjutott fiúból szurkoló. A Summertime című klasszikussal Caramelt már a bevezetőnél elvarázsolta, Mező Misi viszont elég sokáig, szinte az utolsó másodpercekig vívódott magában, míg végül megnyomta a gombját és megfordult. Amire Somló hiába várt, valami extra és különleges dologra, azt Caramel megtalálta, gyémántnak nevezve a versenyzőt, akit még egy kicsit azért csiszolgatni kell, lesz is rá alkalmuk bőven a későbbiekben.

Ezen a héten is sok olyan versenyző került a Mesterek mögé, akiknek - bármennyire is igyekeztek - nem sikerült továbbjutniuk. A rockrajongó Csuvár Dorina esetében például Caramel azt nehezményezte, hogy az előadása közben "tudott gondolkozni", ami azt jelenti, hogy nem ragadta magával a dal, a csodát pedig most sem kapták meg az ítészek. Mint ahogyan nem sikerült a meghallgatás Győrfi Katalinnak, Lábas Viktóriának, Mráz Anitának és Kis Boglárkának sem.

Bogáth Emese neve még ismerős is lehet sokaknak, hisz ő épp a TV2 korábbi tehetségkutatójában, a 2002-es Popsztárokban tűnt fel a Sugar&Spice együttes tagjaként, majd egy szólólemezt követően az elmúlt hat évben eltűnt a reflektorfényből. Túl egy súlyos vesebetegségen és számtalan átélt megpróbáltatáson most úgy érezte, eljött a visszatérés ideje, de a Csepp a tengerben túl bizonytalannak hangzott, Caramel pedig mindössze annyit érzett, hogy "haragszol ránk, mert még mindig nem fordultunk meg".

Olasz Csabának nagyobb szerencséje volt, őt Malek Andi választotta elsőként, valamivel később pedig Caramel is úgy döntött, próbát tesz a fiúval, egy "indokolatlan hang" bizonyította be számára, hogy képes küzdeni az álmaiért. Csaba mégis Andit választotta Mesterének.

Nádor Dávid (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Zoboki Balázs fiatal kora ellenére már eddig is szép kis kacskaringókat tett az életébe: eredetileg mérnök-informatikusnak készült, de aztán valami kreatívabb tevékenységre váltott, ezért lett szakács. Most úgy érzi, ideje egy kis fűszert is tennie az életébe, ez pedig nem más, mint az éneklés. Miközben a háttérben szurkoló családtagok mindvégig Caramel fordulására várnak, Mező Misi és Somló dönt csak úgy, hogy a fiúnak helye van a csapatok valamelyikében. Misi elárulta, hogy kétszer szokott libabőrös lenni: ha fázik és ha valami nagyon tetszik neki - és most nem volt hideg a stúdióban. Csak az öltözködését reformálná meg a versenyzőnek, de erre legfeljebb a partvonalról lesz lehetősége, mert Balázs végül Somlóhoz csatlakozott. Utóbbi egyébként elárulta, hogy cserfes kislányának James Morrison a kedvence, a You give me something című számmal ezért külön beletalált a fiú a mester szívébe.

Egy újabb kieső, Molnár-Traján Krisztina után Schweitzer Dóra lépett színpadra. Az éneklést néhány éve kezdte, mert unalmas volt számára a klasszikus "kiskosztüm, iroda, reggel 8-tól délután 4-ig" életforma. Produkciója azonban csak Malek Andit győzte meg, bár ő is elismerte, hogy még egy kis fokozást várt volna az előadás ívében, de ezen még a későbbiekben dolgozhatnak. Mező Misi azért maradt bizonytalan végig, mert a lelke ajtaját hol kinyitotta, hol gyorsan újra bezárta, és Caramel ha kicsit másképp is, de ugyanezt fogalmazta meg: végig érezte a harmóniát, de újra meg újra kilépett onnan.

Az est fő attrakciójának számító Nádor Dávidra valószínűleg nagyon sokan vártak, és bár a jazzdobosnak tanult fiú még sosem állt a legszélesebb értelemben vett nagyközönség előtt, mégis nagyon sokaknak lehetett ismerős. Ő volt az, aki két évvel ezelőtt a másik csatorna zenei tehetségkutatójában egészen a Mentorok Házáig menetelt, ám ott Nagy Feró úgy döntött, az élő show-ba már nem viszi magával. Dávid szerencsére nem adta fel, most újra próbálkozott és nagyon jól is tette: az I believe I can fly című dallal olyan magasra repítette a Mestereket, hogy a dal 3. sorának végére már három Mester szemtől szemben nézte a produkciót, és mire a refrénhez ért, Somló is megfordult. A közönség hosszan tartó ovációja alátámasztotta a döntésüket, bírálatot pedig szinte nem is tudtak mondani, csak dicsérni, dicsérni, dicsérni.

A döbbenetes siker után persze Dávidnak sem volt könnyű dolga, hisz négy Mester közül kellett választania, de hosszú tépelődés után ő végül Malek Andi mellett tette le a voksát. Az est végére tehát az eredmény Andrea és Somló számára 11-11 versenyző, ők az utolsó meghallgatáson már csak 1-1 versenyzőt szerezhetnek, Misinél még két kiadó hely áll, Caramel pedig legalább háromszor fordulhat még meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.