Őstehetséget találtak a Mesterek

Képek - Fehér Adrienn a Voice-tól lehet újra működőképes?

Felpörgött a Voice a negyedik válogatóra, nemcsak az eddigi legtöbb versenyző járult a Mesterek elé ezen az estén, de a legnagyobb hullámvasutazást élhették át a tévénézők a tehetséges és a kevésbé meggyőző versenyzők között.

Voice - A negyedik meghallgatás képgaléria

2012.11.03 10:29ma.hu

A szokásos 12-13 versenyzővel ellentétben a Voice negyedik meghallgatásán 15 versenyzőt ismerhettek meg a nézők, és ezúttal már a Mesterek is egyre szigorúbbnak tűnnek, egyre ritkábban fordultak meg mind a négyen, de sok volt az olyan versenyző is, aki végig csak a székek hátának énekelt. A verseny tehát egyre élesebb, és ez az este volt az is, amikor többször fordult elő, hogy a Mesterek valamelyike csak akkor nyomta meg a maga gombját a forduláshoz, amikor már véget ért a produkció.

Csalódást hozott a meghallgatás többek közt az elsőként érkező Fenyő Fruzsina számára, aki régóta jazzénekesnőként lép fel különböző helyeken, de most szívesen kipróbálta volna magát a pop műfajában is. A műsortól azt várta, hogy valaki meglökje a szekerét, de produkcióját a Mesterek túl darabosnak, döcögősnek ítélték, Caramel pedig az izgulást nem tudta tolerálni, mint mondta: egy ilyen versenyben ez megengedhetetlen. Így az énekesnő hiába próbált kilépni a "Fenyő Iván húga" szerepből, nem ez a műsor fogja meghozni számára az önálló sikert.

Annál több esélye van Burai Krisztiánnak, aki saját elmondása szerint egészen kicsi korától kezdve Michael Jacksont utánozta mind mozgásban, mind énekben, de most mégis egy saját számával érkezett a meghallgatásra. Ezzel alaposan meglepte a Mestereket, ráadásul ők nem tudhatták azt sem, amit a nézők már igen: az énekes több hírességgel is dolgozott már együtt szerzőként, írt már számot Kállay-Saunders Andrásnak és a Király testvéreknek is, most épp azért jelentkezett a versenybe, hogy kilépjen az árnyékból.

Erre minden esélye meg is van, miután Mező Misi, Malek Andi és Caramel is helyet ajánlott neki a saját csapatában, utóbbi úgy fogalmazott: úgy érezte magát, mintha Krisztián egy konnektor lenne, és ahhoz csatlakozva feltöltötte a híres Mestert. Ez a dicséret egy új csapattagot jelentett Caramel számára.

A lendület azonban alighogy elindult, máris megtört, egymás után négy olyan versenyző is színpadra lépett, akik aztán egyik Mestert sem győzték meg, a székek mindvégig konokul a hátukat mutatták. Hogy mekkora vigaszt jelent számukra a néhány kritika, amivel megpróbálták a szakemberek a jövőre nézve ellátni a kiesetteket, nem tudni, de itt már tényleg nincs helye sem a bizonytalanságnak, sem a kérdőjelekkel teli előadásoknak.

Kriszta Réka Piroska (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Egészen az utolsó másodpercig Pap Attila is azt hihette, hogy rövid szárnyalása a verseny ezen pontján véget is ér, amikor az utolsó másodpercben Somló Tamás mégis lecsapott a gombra és ezáltal a versenyzőre is. A biztonsági őrként dolgozó fiatalember bevallotta, hogy nem megnyerni szeretné a versenyt, már azzal is elégedett lesz, ha ismertséget szerez és az emberek azt mondják rá: ő igazi énekes. Somlót az egyedi hangja győzte meg, és bár Caramel nem fordult meg, azt mindenképp dicséretesnek ítélte, hogy az elején elrontott dalt a vesztes helyzetből vissza tudta hozni.

Az első átütő sikert az este során a Nagyváradról érkezett Kriszta Réka Piroska érte el, akinek előadására mind a négy Mester szemtől szemben volt kíváncsi. Mező Misi szokásához híven ismét szerelembe esett, de ezúttal Caramel is hasonló vallomást fogalmazott meg. "Én viszont megkérem a kezed!" - jelentette ki Somló Tamás, amivel meggyőzte Rékát, a lány kijelentette, hogy neki férjre van szüksége, a választás nem volt kérdéses.

Harót Balázs pontosan azt élte át a színpadon a székek hátulját nézve, mint a kettővel előtte bemutatkozó Pap Attila: ő is úgy énekelte végig a dalát, hogy a Mesterek végig csak toporogtak az ujjaikkal a gomb környékén, de egyikük sem akarta megnyomni. Caramel és Misi végig egymást figyelték, utóbbi be is vallotta, hogy ha az utolsó pillanatban, a zene lecsengésekor Caramel nem fordult volna meg, akkor ő bizony lecsapott volna az énekesre, aki viszont ebben a pillanatban igen nagy meglepetést okozott az R'n'B hazai képviselőjének. Balázs ugyanis többször vokálozott már Caramelnek, hangját a Mester mégsem ismerte fel. "Nem hallottalak még így egész dalt énekelni" - mentegetőzött, de a csapata tagjaként ezentúl bőven lesz erre alkalma.

Aztán egy újabb kettétört álom következett, az 56 éves, de lélekben és hangban jóval fiatalabb Hoffer György úgy vélte, sosincs késő elkezdeni valamit, a hátralévő 50-60 év szerinte elég, hogy énekesként is befusson. A Sweet Home Alabama azonban a Mestereknek nem tűnt édesnek, valami apró kis részlet hiányzott számukra a dal előadásából. Ráadásul az is rontotta az esélyeit, hogy Somló még az LGT-vel az eredeti előadó előtt lépett fel, így élőben hallhatta ezt a számot, az élmény pedig összehasonlíthatatlan volt a versenyző dalával. "Jó volt, de nem a legeslegjobb, pedig ide már csak ők férnek be" - foglalta össze Caramel is az elutasítása okát.

Gyöngyösi Tamás (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Vérbeli rockerként jelent meg Balázs Olivér, aki azt ígérte: a rendelkezésére álló 90 másodpercben felszántja a színpadot, beveti sóval és mindenki meg fog őrülni, igaz, az általa választott lírai számtól ezt nehezen lehetett elképzelni. Az elején Misi és Caramel egymást heccelték, várták, ki nyom először, a refrénnél azonban Misi nem tudott tovább várni, megfordult. Valamivel később Somló is követte, előbbit az nyűgözte le, hogy ilyen rockerfazonként milyen könnyedén ugrotta meg a dalban szereplő oktávos váltásokat, Somló pedig a különleges és egyedi hangszínét dicsérte. A versenyző tetoválásokkal borított testére nézve megjegyezte, neki is van egy tetkója otthon, legközelebb elhozza és megmutatja, Misi pedig - szintén tetováltként - kijelentette, hogy amennyiben Somlóhoz csatlakozik a versenyző, úgy az ősz zenésznek muszáj lesz egy egész hátát beborító tetoválást csináltatnia. "Misin már épp elég tetkó van" - jelentette ki Olivér, és most izgatottan várhatjuk, hogy fog kinézni Somló háta legközelebb!

Rajongók százai várták izgatottan az ekkor már többször beharangozott Fehér Adrienn bemutatkozását, ám még mindig várni kellett az énekesnő színre lépésére, hátravolt még három versenyző addig. Először az önbizalomnak kissé híján lévő Kőhegyi Dávid próbálta meggyőzni a Mestereket, és bár Malek Andrea mindvégig biztatta a társait, hogy valaki nyomja már meg a gombot, a három férfi végig bizonytalan maradt. Így aztán az utolsó taktusnál Andi megmentette a kieséstől a fiatalembert, "ti alszotok?!" felkiáltással kísérve.

Tüzet és szenvedélyt ígért Gyöngyösi Tamás és be is tartotta: a Doors Light my Fire című száma fellelkesítette a három férfi mestert. Miközben mindhárman az egekig dicsérték a versenyzőt, megnehezítve ezzel az ő választását, Misi váratlanul azzal állt elő, hogy ha nem az ő csapatához csatlakozik Tamás, akkor beszünteti Magyarországon az alkoholfogyasztást. "Olyan nincs, hogy elfogyjon az alkohol!" - döntötte el a vitát a rocker.

Pálos Zsuzsi neve sokaknak csenghet ismerősen, nem annyira a Pa-Dö-Dő egykori vokalistájaként, mint inkább saját zenekara révén. Mostani munkahelyén, egy kisboltban kalitkába zárva érzi magát, ki akar törni és erre nagyszerű esélyt látott a Voice révén, de a sok év alatt összeszedett rutin nem volt elég, a F*king Perfect című számmal olyan magasra tette saját magának a lécet, hogy azt már képtelenség volt átugrani, a Mesterek egyike sem fordult meg.

Fehér Adrienn (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Aztán hosszas várakozás után végül elérkezett Fehér Adrienn ideje is, akit nem véletlenül harangoztak be már a műsort megelőző Híradóban is, és az sem véletlen, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt Cserháti Zsuzsa azt mondta az énekesnő 24. születésnapján tartott bulin: "ő lesz az utódom". Adri 20 éve énekel, a közönség ismerheti őt számos színházi szerepből, mint például a Hair vagy a Grease magyar változata, ismerhetjük őt szólóénekesként a pop világából - "Nem tagadom" - és jazzénekesnőként, számos zenekarban volt oszlopos tag vagy épp alkalmi vendégfellépő, maradék idejében pedig felénekelt néhány reklámzenét is.

Sikerei csúcsán viszont váratlanul visszavonult, megfogalmazása szerint "nem szerette volna, hogy a gyermekei az öltözőkben nőjenek fel". Persze azért a hét év alatt is fel-felbukkant időnként, az Álomlányok produkcióval sikert sikerre halmozott Jónás Andreával karöltve, nemrég tért vissza egy aranyéremmel a Taiwanban megrendezett nemzetközi a capella fesztiválról a Singer Street formációval - amelyben testvére, Gábor is énekel, mellesleg a másik öccse a Carbonfools-os Fehér Balázs -, és a nyár közepén a Margitszigeten bemutatott Érinthetetlenek című musicalben tért vissza a reflektorfénybe.

Mindezek ellenére most mégis úgy érezte, kell egy extra lökés neki ahhoz, hogy "újra működőképes legyen", emiatt jelentkezett abba a tehetségkutatóba, amelyben nagyon sokak szerint nem a színpadon, hanem a Mesterek székének egyikében lenne a helye. "Egy dög!" - kiáltott fel már az első sor után Mező Misi, az utolsó hangnál pedig Caramel is harcba szállt Adriért. Az énekesnő némi csalódottságot érzett, amiért épp az általa nagyon várt két másik Mester nem fordult meg, és külön érdekesség, hogy Malek Andival sokat dolgoztak együtt, a Good Luckban azonban annyira más karakterű hangokat kellett megszólaltatnia, hogy a jazzhez szokott pályatársa egyszerűen nem ismerte fel a hangját.

A kirobbanó energiájú előadó így végül Mező Misit választotta mesterének, bár jelen sorok írója a verseny során első ízben az elfogultság bűnébe esve kénytelen bevallani: ezúttal nehezen beszélhetünk tanítványról!

Az est végére a lehetséges 12 főből Malek Andi 7, Caramel 8, Mező Misi 9, Somló Tamás pedig 10 csapattagot gyűjtött be, és két meghallgatás még hátravan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.