Kipróbálta az aerobikbajnok, milyen a szülés

Videó - Katus Attila üvöltve vajúdott

Egy ausztrál orvos után Katus Attila is vállalkozott arra, hogy néhány elektróda segítségével átélje azt, amit a nők éreznek vajúdás és szülés közben. Közben kis híján felrúgta a kísérlet vezetőjét.

2012.10.19 16:29ma.hu / RTL Klub

Néhány hete egy ausztrál orvos borzolta fel a kedélyeket szerte a világon, amikor azzal az ötlettel állt elő, hogy egy elektromos izomstimulátor segítségével kipróbálja, milyen fájdalmakat él át egy nő szülés közben. A hasra erősített elektródák összehúzódásra késztetik az izmokat, megfelelő beállítás esetén tehát könnyen lehet szimulálni azt a fizikai folyamatot, amelyet egy vajúdó nő érez jellemzően órákon keresztül. A szakember három és fél órán keresztül bírta a fájdalmakat, aztán feladta.

Most egy magyar híresség, Katus Attila is vállalkozott erre a kísérletre. Bár sportolóként jól tudja, mit jelent a végletekig próbára tenni a testét, már a kísérlet előtt úgy érezte, hogy nem fogja tudni végigcsinálni. "Ha van egy nemes cél, akkor az ember azt mondja, hogy összeszorítja a fogát, meg egyébként sincs más lehetősége" - mondta a Fókusz kamerája előtt. A nőknek tehát álláspontja szerint megvan az az előnyük, hogy a fájdalmak nem cél és értelem nélküliek, ugyanakkor azzal is egyetértett, hogy ő jóval könnyebb helyzetben van, mert nemcsak szabadon dönthet arról, mikor hagyja abba a kísérletet, hanem az egyéb következmények - repedés, varrás, szoptatás - sem terhelik.

A sportolót már a "finom kezdésnek" titulált jóslófájások is alaposan meglepték, aztán fokozatosan erősítették az egyébként bénult izmok stimulálására kifejlesztett szerkezet áramerejét. Végül elérték az utolsó, legnagyobb fájdalmat is, aminél Katus már üvöltve könyörgött a leállításért, a görcsöktől pedig önkéntelenül a kísérletvezető felé lendült a lába, a kínoktól elcsigázottan öntudatlanul rúgta meg Ackerman Zoltánt., a Kútvölgyi Kórház szakemberét.

"Na ezt én se fogom elfelejteni, amíg élek!" - ismerte be a legvégén, ami mindössze két órával volt a kezdés után, miközben egy átlagos szülés ennek többszöröséig is eltarthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.