Nem riadt meg az aerobic-bajnok a feladattól

Képek: Katus Attila sok mindent lapátra tett

Katus Attila saját bevallása szerint sosem riadt meg a nehezebb feladatoktól, és egy hozzá hasonlóan lendületes sportembertől ez nem is hangzik meglepően. Ezúttal lapátot ragadott és...

Kivette a részét Katus Attila az építkezésből képgaléria

2012.02.21 16:29FényPont Média

A zord idő sem szegte kedvét Katus Attilának, aki vödröt és lapátot ragadott, betont kevert, sepregetett és lakberendezett, és mindezt tette egy jó ügy érdekében. Aerobic bajnokunkat néhány hete keresték meg azzal, hogy segítkezzen egy új szálloda kialakításában Noszvajon, ahol egy régi kúriát alakítanak át egy minden szempontból az egészséget hirdető hotellé.

Sosem ijedtem meg a kétkezi munkától, szüleimnél, Pécsett többször vettem szerszámot a kezembe. Fúrni-faragni és újat létrehozni mindig is szerettem. Sosem voltam az a típus, aki a készet szereti, hanem az, aki szeret részt venni az elkészítésben" – kezdte Attila.

Fotó: FényPont Média (A galériához KATT a képre!)


"A noszvajiak felkérésére azért mondtam rögtön igent, mert az egészséget szeretnék hirdetni a későbbi vendégek körében szállodájukkal. Az oxigén hotel igazi energiabomba lesz. A környezet, az erdő és a park tele életerővel, ami manapság nagyon jól jöhet mindenkinek” – nevetett.

Attila hosszú órákon keresztül betont kevert, sittet lapátolt, talicskázott a félkész szállodában ugyanúgy, mint az ott dolgozó 80 munkás. A nagy hidegben jól jött néha egy forró tea, amivel megkínálták a töretlenül lapátoló segéderőt. A bajnok fittségét mi sem bizonyította jobban, mint hogy 87 malterrel teli vödröt húzott fel izomerejével a második emeletre a nap során.

Sőt, annyira nagy lelkesedéssel vetette bele magát a kőművesmunkába, hogy vagy a hidegnek, vagy nagy erejének köszönhetően, de a betonkeverő karját a második percben sikerült teljesen átfordítania, ami nagy reccsenéssel adta meg magát. Az építési vállalkozó azért megnyugtatta Attilát, hogy javítható a munkaeszköz és mindez a nagy buzgalom számlájára írandó.

Igazi motivációt végül az a mintaszoba adott a megfáradt vendégnek, ahol a nap végén megpihenhetett, az ablakból megcsodálva a táj és az erdő szépségeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.