Felszabadultan nyaralt az aerobic-bajnok

Képek - Vízipókban ment vissza Katus Attila gyerekbe

Meghatározó időszakként él Katus Attila emlékeiben a gyermekkor, amikor testvérével önfeledten játszottak mindenféle kalandos játékot, így nem véletlen, hogy most ugyanezt szerette volna felidézni Tamással és családjával.

Zalakaroson újra gyerek lett Katus Attila képgaléria

2012.07.31 12:29ma.hu

Vannak az ember életében mérföldkövek, amik vagy ezért vagy azért sokat számítanak. Előfordulnak olyan fontos események is, amelyekről tudjuk, hogy jelentősek, de az igazi értelmüket csak akkor ismerjük meg, amikor már csak emlékezünk rájuk. Ilyen esemény volt a Katus testvérek életében a gyerekkor, amikor együtt játszott Tamás és Attila. Együtt csúszdáztak, strandoltak vagy éppen vízipisztollyal „ölték” egymást, mindehhez pedig a papájuk, Miklós szeretettel asszisztált - tudtuk meg Katuséktól a zalakarosi Vízipók-Csodapók Gyermekvilágban.

Mindennek persze jó pár éve, de gyermeklelküket nem veszítették el. Katus Attila, aki többek között azóta Zalakaros egészségturisztikai nagykövete lett, először hozta a városba unokaöccsét, bátyját, annak párját és az édesapját is, hogy újra együtt pihenjen a család egy kicsit.

Fotó: FényPont Média (A galériához KATT a képre!)


A rekkenő hőségben rögtön bevettük magunkat a gyerekvilágba, hiszen a számos lehetőség közül mi más vonzott volna minket a legjobban – mosolyog Attila –, gyerekkorunk óta imádjuk a vizet Tomival. Igaz, akkor még nem volt ennyi lehetőség, akkor még egy csúszdának is nagyon örültünk..." – emlékszik.

A három generációs Katus família gyerekként ugrált a vízben, csúszdázott, lövöldözött és sportos múltjukhoz híven Attila egy két aerobic-gyakorlatot is bemutatott a medencében, kitartva a vízből a legfiatalabbat, Donátot.

Megtréfáltuk a fiamat, amikor Atival „véletlenül” vízbe ejtettük – emlékszik Tamás. – Ő persze revansot vett, de csak rajtam, hiszen a nagybátyja sérthetetlen. Amikor a víziágyúhoz került, azt rögtön rám irányította.

A nap sztárja a gyerekbirodalomban mindenképpen a 71 éves Katus Miklós volt, aki nem egyszer tűnt el a szem elől. Hol a csúszda tetején, hol a víz alatt, hol pedig az ágyú mögött találtak rá, ő volt az, aki a leginkább élvezte a vízi világ adta lehetőségeket a 38 fokos trópusi melegben Zalakaroson. Katus papa még arra is vállalkozott volna, hogy pályára lépjen a Médiaválogatott strandfoci meccsén, ha nem lett volna meg a csapat. Hátizsákjában lapult a focicipője, de mezítláb is rögtön bevethető lett volna, ha a fiatalok kidőlnek a sorból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.