Ígéretet teljesített a Barátok közt Kertész Gézája

Képek - Németh Kristóf itthon ment Afrikába

Németh Kristóf szinte az egész nyarat kisfiával, az ötéves Lócival töltötte: magával vitte szereplésekre, fellépésekre, de tartozott egy régi ígérettel is a kisfiúnak: vissza kellett térniük Afrikába.

Németh Kristóf és Lóci speciális afrikai kalandjai képgaléria

2012.10.03 14:29ma.hu

„2010-ben jártunk Afrikában, akkor még a teljes családdal. Óriási élmény volt az akkor 2 és fél éves kisfiam számára" – kezdi mesélni Németh Kristóf. "Az ételek, a pálmafák és a tenger mellett Lóci számára a meghatározó élményt éppen az nyújtotta, hogy közelebbről megismerkedhetett egy tevével, amit azelőtt még nem látott. Azóta az lett a kedvenc állata, én pedig megígértem neki, hogy egyszer visszatérünk Afrikába és a tevén kívül más kis afrikai állattal is megismerkedhet.

Csakhogy az élet másképp hozta, nemcsak azért, mert időközben Kristóf és felesége útjai elváltak, hanem főképp azért, mert a Barátok közt Kertész Gézáját alakító színésznek alig-alig jut ideje a kikapcsolódásra. Több színházi darabban játszik és közben épp egy saját színház alapításán dolgozik, így nagy fejtörést okozott neki, hogy hogyan és főképp mikor tudja teljesíteni a Lócinak tett ígéretét.

Végül egy ügyes húzással sikerült megoldani a kérdést úgy, hogy még az utazás is csak egy keveset vett el a szűkös időből: a magyar Afrikába, az Eger melletti Felsőtárkányba utaztak el a nagymamával együtt, ahol Lóci újabb élményekkel gazdagodott.

Fotó: FényPont Média (A galériához KATT a képre!)


„Érkezésünkkor, ahogy Lőrinc fiam mondaná, egy fekete bácsi, Boubou fogadott minket és kedvesen invitált a szurikáták otthonához. Lócit mintha áramütés érte volna, megdermedt és a csodálat rögtön kiült az arcára, hihetetlenül boldog volt. Örömét még az is tetőzte, hogy bemehetett a szurikátákhoz és megetethette őket.

Az én okos ötéves kisfiam rögtön megjegyezte, hogy a szurikáták nem esznek egymás tányérjából, így hamar meg tudta különböztetni őket. Pihenésünk alatt pedig állandó programunkká vált a szurikáták látogatása. Akár fürdőztünk vagy játszottunk, félbeszakított: Apa, menjünk a szurikátákat megnézni!” felkiáltással. Beleszeretett a kis állatkákba, ilyet még nem láttam nála” – lelkendezett Kristóf.

A színésznek azért a rendszeres szurikáta látogatások között arra is akadt ideje, köszönhetően édesanyja segítségének, hogy egy kicsit pihenjen, relaxáljon, feltöltődjön, erre a spa és a kialakított afrikai falu adott remek lehetőséget, utóbbiban az aromakunyhót és a rőzsés só-kunyhót is kipróbálhatta.

Rendkívül jólesett az a pár nap, feltöltődve tértünk vissza és vágtam neki a munkának, terveimnek. Lóci pedig új kis barátjával, a szállodától ajándékba kapott kis szurikáta plüssel jár ezentúl óvodába!”- nevet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.