Újabb két versenyzőtől búcsúztak a rajongók

Képek - Csak egy hét, de már négy kieső a Csillag Születikben

Szédületes tempóval csökken a Csillag születik mezőnye: a legelső adásban két versenyzőtől búcsúztunk és egy héttel később újabb két indulónak kellett elköszönnie a csillagos színpadtól.

A Csillag születik 2. élő adásának pillanatai képgaléria

2012.04.29 09:29ma.hu

Újabb két versenyzővel fogyatkozott meg a Csillag születik mezőnye, így az élő show indulása után egy héttel már csak 8 csapat és szólista küzdhet a fődíjért. A műsorvezetők több mint pikáns megjegyzései után a zsűritagok foglalták össze néhány szóban az előző hét eseményeit, kiderült például, hogy Puzsér Róberttől a múlt héten kiosztott 8 pont az a kategória, ami földi sugárzású csatornán legfeljebb 3 évenként látható.

A 10-eshez minimum Jack Nicholsonnak kell hívni az illetőt és a Száll a kakukk fészkére című filmben kell szerepelni, vagy úgy kell egymásra néznie magyarnak és magyarnak, ahogyan az István, a király eredeti szereplőgárdája tudott nézni. A Quantum XXL-t azonban minden szempontból alkalmasnak találja a 8 pontra.

Pokorny Liát Mészáros János Elek kenyerezte, pontosabban kolbászoskenyerezte le a show előtt, Hajós András pedig arról számolt be, hogy biciklizés közben hívták fel a figyelmét, hogy rajta legyen a szeme a Prügyi duón. Hernádi Judit a válogatókat és az első élő show tapasztalatait úgy állította szembe egymással, hogy a válogatón csak rostáltak, ott legfeljebb néhány kiscsillagot találtak, most azonban versenyt ragyog a még esélyes tíz előadó.

Az est programját a múlt heti legmagasabb pontszámot besöprő Quantum XXL indította, produkciójukból természetesen most sem hiányzott a humor, ugyanakkor most újból egy ismeretlen stílusban álltak színpadra. Hernádi dicsérte, hogy mennyire együtt vannak és sajnálkozását fejezte ki, hogy néha pislognia kell, mert olyankor lemarad egy-egy másodpercnyi történésről.

A kritikus kritikus kifejtette, hogy egyrészt a csapat maga a progresszivitás, másrészt viszont emlékeztetett rá, hogy eddig tehetségkutatót még csapat sosem nyert, a hét táncosnak tehát ez jelenti az igazi kihívást, hogy le tudja-e győzni a hétfejű sárkány bármelyik legkisebb királyfit vagy királylányt. "Elkezdtem azon gondolkozni, hogy mit fognak csinálni a kétszemélyes nyaralással, meg azzal az egy darab autóval" - fűzte hozzá Hajós. A produkció összesen 35 pontot ért, amivel a múlt heti eredményt sikerült felülmúlni, egyúttal alaposan feladták a leckét a további színrelépőknek.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Nem volt könnyű dolga Molnár Józsefnek és Vízi Imrének, akiket egy hete Puzsér alaposan lehúzott, bár nehéz eldönteni, hogy a két zenészt kritizálta-e jobban vagy Varga Viktort. Ezért erre a hétre egy olyan dallal készültek, amit saját elmondásuk szerint "sokan gagyinak tartanak", de úgy átdolgozva, hogy azzal elnyerjék végre a legkeményebb zsűritag elismerését is.

Az eredetileg Zámbó Jimmy nevéhez köthető, de többek által átdolgozott Bye bye lány című számmal azonban nemcsak az ő tetszését nem érték el, hanem a többi zsűritag sem volt elragadtatva, Hajós szerint már túlzásba vitték a stíluskavalkádokat, Puzsér szerint pedig bár jól indult a zene, a dalt kár volt elkezdeni.

"Ti élvezitek ezt az extrém sportot? Idejöttetek Erdélyországból és hoztatok magatokkal egy Zámbó Jimmyt, hát köszönjük szépen. Nem értem: ezt a dalt tielőttetek MC Hawer és a Tekknő dolgozta fel, utána meg a Dupla Kávé - hogy érzitek magatokat a sor végén?" - kérdezte. A rossz kritika a pontszámokon is meglátszott, összesen 22 pontot sikerült elérniük, ami a múlt heti 25-höz képest is visszaesés.

Az Immigrants tinicsapatot egy hete Puzsér azzal biztatta, hogy bár minden autómentes garázsban áll egy ilyen zenekar, azért csajozni máris remekül lehet a zenéjükkel, és a fiúk sem rejtették véka alá, hogy arról álmodoznak, hogy a lányok a bugyijukkal fogják őket csúzlizni. Igaz, addig még a zsűritagokat is meg kell győzniük, hisz a továbbjutás a közönségen és a négy szakemberen közösen múlik, ezért elhatározták: zúzósabbra veszik a figurát és megmutatják, hogy van még bennük potenciál.

Pokorny Liát maradéktalanul sikerült elvarázsolniuk, a színésznő úgy érezte, végre kijött a srácokból az az energia, ami eddig csak feszült bennük. Hajós azonban kritizálta a "bugyilövöldözős" álmot, mondván, nem lenne-e jobb, ha csak csendben kilépnének belőle a lányok és odamennének a fiúkhoz? "Így kell egy gagyi popslágerből egy menő rockszámot csinálni, ez feldolgozás, adaptáció a szó legszorosabb értelmében, egy kiváló alkotás" - áradozott Puzsér, a megosztott zsűri végül 28 ponttal jutalmazta a tombolást.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Juhász Marcit a verseny kezdete óta az egyik legösztönösebb tehetségnek ismeri el a zsűri, a fiú ezúttal is a népdalokhoz nyúlt ihletért és egy átdolgozással szállt ringbe az álmáért. "Nekem nagyon imponál, hogy te kattant vagy" - kezdte Puzsér, de pozitív értelemben, amilyen kattantság csak a legnagyobb művészeknek adatik meg. A hetek múlásával azonban egyre kevésbé hiszi, hogy eljön majd az a katartikus élmény, ami szintén a legnagyobb művészek sajátja.

Hajós is a határozottságot hiányolta, Hernádi pedig azzal együtt, hogy lát esélyt benne a végső döntőig menetelésre, hangsúlyozta, hogy ha valaki boldog a magánéletében, az nem tudja hitelesen előadni az "egyedül vagyok, szegény vagyok" típusú keserveket. A fiú 24 ponttal került fel a tabellára.

Sírással végződött egy hete Negyela Bernadett produkciója, a lány maga is úgy érezte, hogy nem hozta azt a minőséget, amit szeretett volna. Ennek ellenére a zsűri és a nézők együttes szavazatainak köszönhetően kapott egy újabb esélyt és elhatározta, bebizonyítja: megérdemelte a bizalmat. A mezőny legfiatalabb versenyzője a Valahol Európában című musicalből a Nem szabad félni dalt hozta el, az elismerés pedig nem is maradt el. Hernádi Judit, aki egy hete finoman célzott rá, hogy "kicsit hamiskás voltál", most dicsérte, hogy nemcsak a személyiségéből, de végre a hangjából is csak úgy áradt a tisztaság.

Puzsér ezzel szemben az aggódását fejezte ki, félti Bernadettet a hirtelen felnőtté válástól, attól, hogy nem élvezi ki a gyermekkorát. Hajós azonban úgy vélte, ha valaki érti, miről szól egy dal, akkor minden tanács ékszerré válik számára és most felékszerezve állt a színpadon. Produkciójával 27 pontot gyűjtött.

A megható dallamok után egészen más műfaj billentette helyre az elérzékenyült nézőket: a mulatós dalokat játszó In Diretta hallatán most is nehéz volt parancsolni a megmozduló lábaknak. Puzsér persze nem volt elragadtatva a reggae és a sramli ötvözésétől, sőt, egyenesen halálos fegyvernek titulálta a csapatot Jamaica számára. Pokorny Lia most is hiányolta a meglepetést, szerinte a "kellemes" még kevés, valami ütősebb kellene ide. Hajós és Hernádi az ellenpólust képviselte, nekik tetszett a produkció, az összesített pontszám végül 24-ig csúszott fel.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Kőkemény pillanatokat kellett átélnie egy hete Plazmának, hisz ő volt az utolsó, akinek a neve a továbbjutók között hangzott el, de akkor megígérte, hogy legközelebb kiadja magából a benne feszülő dühöt is. Két olyan terület van, ami ezt az érzést kihozza belőle: az iskola és a sport, amiket a nehéz körülmények miatt fel kellett adnia, így ezekhez nyúlt ihletért. A szám végén Hajós a következő szavakkal ismerte el a teljesítményét: "Hatalmasat fejlődtél: elindultál valahonnan, a ló egyik oldaláról átestél a másik oldalára, és most fenn ülsz a nyeregben!"

Hernádi annak örült, hogy nemcsak odafigyelt és megértette azt, amit a zsűritől kapott tanácsként, hanem meg is fogadta ezeket. Puzsér a költészetet dicsérte, hisz Plazma szövegében olyan sorok bukkantak fel, amelyek már-már József Attila-i mélységbe mutatnak: "aki ilyen sorokat kétszer is le tud írni, abból még költő is lehet" - fogalmazott a zsűri kritikusa. Az Egy darab magamból című számot az ítészek 30 ponttal díjazták, ezzel a fiú a 2. helyre ugrott.

Szintén a szívekhez szólt, de más műfajban Mészáros János Elek, aki rég nem látott népszerűségre emelte a széles közönség előtt is az operát. A korábbi megható sorozat most egy karácsonyhoz kötődő dallammal, az Ave Mariával folytatódott, ám miközben Pokorny dicsérte, hogy az érzelmei most is átjöttek a dalon keresztül, Hajós és Hernádi hiányolta a magabiztosságot, mintha egy kicsit megijedt volna attól, ahol mostanra eljutott. Az est második holtversenye is létrejött, mert az Immigrantshoz hasonlóan ő is 28 pontot gyűjtött.

Az utolsó két versenyző a zenei palettát színesítette, először Szirota Jennifer kápráztatott el mindenkit különleges hangjával, sőt, tánctudásával is, ami újdonságként hatott ezen a héten. Ha az X-Faktorban láttuk volna, valószínűleg azt mondta volna rá Keresztes Ildikó, hogy "kitört belőled a dög", az itteni zsűritagok azonban másképp fogalmaztak. Hajós szerint jó, hogy egyszerre tudott nő lenni és énekesnő is, Hernádi szerint pedig remek alanya ennek a versenynek, most, hogy már nem érezte benne a bizonyítási kényszert.

"Ezt a produkciót nevezem én úgy, hogy szuperszemét. Egyszerre érzem benne a hideg profizmust és a teljes tartalmatlanságot" - hűtötte le Puzsér. A technikai tudás lenyűgözte, de nem tudja megmagyarázni, vajon miről szól az egész. Pokorny megválaszolta: nemcsak a dalról szól, hanem ez maga a show. Mindez összesen 29 ponthoz volt elég.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


A versenyt a Prügyi Duó zárta, ők múlt héten igencsak kaptak hideget-meleget, előbbit legfőképp Puzsértól, aki úgy fogalmazott: ha már mindenképp feldolgozást adnak elő, akkor legalább nemes alapanyaghoz nyúljanak. Ezen a héten ezért Demjén Ferenc Hogyan tudnék élni nélküled című dalát adták elő, de a siker most is csak mérsékelten és erősen megosztottan érkezett. A zsűritagok többsége a két fiú közt érezhető harmóniát emelték ki pozitívumként, a kritikust azonban most sem sikerült maguk mellé állítani, szerinte vagy zeneileg öngyilkosságra készül a két fiú, vagy az a céljuk, hogy ahol Demjént nem tudják megfizetni, oda majd őket hívják el.

Hajós azonban vigasztalta őket, mondván: az a jó bennük, hogy nem cifrázzák túl a dalokat, úgy adják elő, ahogyan azt kell. Pontszámuk azonos lett a múlt hetivel: 25 pontot kaptak.

A zsűri szerepe itt véget ért, ám a nézők még sokat fordíthattak a kialakult sorrenden, miközben a Soerii & Poolek nevű formáció lépett a színpadra a Supernem énekesével, a Valahol messze című számot adták elő, majd néhány perc múlva megkezdődött az idegtépő feszültségű eredményhirdetés. A zsűri listáján az utolsó három helyet a Prügyi Duó, valamint holtversenyben az In Diretta és Juhász Marci foglalta el, a kérdés tehát legfőképp az volt: sikerül-e a szavazóknak feljebb mozdítani őket, és ha igen, kik csúsznak le és kik veszítik el a továbbjutás lehetőségét.

A múlt héten a közönség megerősítette a zsűri véleményét, ezúttal azonban erőteljesen átrendezték a szavazataikkal a sorrendet, így végül Molnár József és Vízi Imre duójától, valamint Negyela Bernadettől búcsúztunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.