Még a rideg Puzsér Róbert is elsírta magát

Képek - Érzelmi hullámvasúton a Csillag születik zsűrije

Kijutott jóból és rosszból egyaránt a Csillag születik zsűrijének a második válogatáson is, olyannyira, hogy nemcsak a meghatottságtól szaladtak könnyek a szemükbe, hanem néha a zaklatottságtól is.

A Csillag születik 4. évadának második válogatója képgaléria

2012.03.25 10:38ma.hu / RTL Klub

Zsűritagnak lenni nem könnyű, és ez a Csillag születik második válogatóján ismét bebizonyosodott mind a négy ítész számára. Az eddigi produkciók után azonban ezúttal nemcsak a meghatottság szerzett nekik megindító pillanatokat, és nemcsak harsány kacajt váltott ki egy-egy kevésbé jól sikerült előadás, az örökké kritikus és már-már érzéketlennek tűnő Puzsér Róbert az egyik bemutató után még nagyon sokáig nem tudott kikecmeregni a megrázkódtatásból.

Szerencsére azért ezúttal is akadt szép számmal igazi csiszolatlan gyémánt is, akik közül bőven lehetett válogatni. A korábbiakhoz hasonlóan most is sokan álltak sorban azért, hogy zenei tehetségüket mutassák be, akár hangszeres művel, akár a torkukkal. Így jutott tovább a következő fordulóba a Pécsről érkezett The Immigrants nevű zenekar, nekik Hajós András annyit mondott a pörgős Are you gonna be my girl című Jet-szám után: "erről szól a rock and roll!", míg Pokorny Lia bevallotta, megfeledkezett a szám közben arról, hogy most zsűritagként ül a színpad előtt.

A hangszeres előadók közül kitűnt az évek óta utcazenélésből élő Kárpule Ferenc, aki a Schindler listája című film főtémáját adta elő hegedűn, megríkatva a zsűritagokat, és még Puzsér is elismerte, hogy bár nem nagyon szokta nagyra tartani az eredetiséget nélkülöző produkciókat, de ahogyan az egykori zenetanár előadta az ismert művet, az messze kinőtte az aluljárók szintjét.

Meglepetés volt Varga Valentin felbukkanása, aki nem titkolta, hogy bizony nem a véletlen műve a hasonlóság közte és a korábbi kiscsillag, Varga Viktor között, ám azt sem rejtette véka alá, hogy bátyjával ellentétben ő nem éri be a 12 legjobb közé jutással, eltökélt szándéka, hogy meg is nyeri a versenyt. Énekével és gitárjátékával bebizonyította, hogy tényleg helye van a legjobbak között, de a győzelemig még sok csatát kell megvívnia.

Továbbjutott a beatbox-virtuóz Balogh Gábor, neki Hajós tréfásan annyit mondott: remek műfajt választott, mert ennyi embernek egyszerre örömet okozni szájjal nem egyszerű dolog. Szintén a szájával szerzett örömöt, bár más területen Nagy Lajos, aki "civilben" angolt tanít, a várakozás közben is dolgozatokat javított, de diákjai és kollégái nagy megelégedésére üres perceit rappeléssel tölti ki. Most már nemcsak a tanulók élvezhetik szellemes szövegelését, hanem a tévénézők is.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Az est mélypontját hozta el az a páros, akik hastánc-paródiát akartak bemutatni, ám túllőttek a célon, produkciójuk inkább volt alpárinak mondható, mintsem humorosnak, olyannyira, hogy Puzsér Róbertnél valami elpattant ezen a ponton. Miközben magából kikelve minősítette a két férfit, agya teljesen leblokkolt, és ezt követően hosszú ideig nem volt olyan versenyző, akinek az előadását képes lett volna értékelni vagy legalább valami minimális pozitívumot találni benne: egymás után repkedtek a negatív jelzők és könyörtelenül szórta a "nem"-eket.

Valamivel később potyogó könnyekkel vallotta be a mellette ülő Hernádi Juditnak, hogy nem bír kimászni abból a megrázkódtatásból, amit a hastáncosok okoztak neki. Szerencsére azonban ekkor érkezett meg Juhász Marci, aki nemcsak népdalt énekelt, de közben gitáron és szájharmonikán is játszott, a zsűri kritikusa egyenesen Hobóhoz hasonlította a tehetségét. Ennek ellenére az első szót azt mondta: "még nem", de a fiatal srác a másik három igennek köszönhetően mégis bejutott a második körbe.

Puzsér lelki békéjét végül Kiss Kata tette helyre, aki elképesztő hajlékonyságával kápráztatta el a zsűrit, no meg némi szerepe volt ebben az erősen áttetsző ruhájának is, de Hajós "ízléstelen kérdésére is ízlésesen válaszolt", már csak ezért is megérdemelte a továbbjutást. Mind a négyen igennel voksoltak mellette.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Meglepő módon továbbjutott az a mentalista is, aki egy százas szöget ütött az orrába, meglehetősen felkavaró pillanatokat okozva ezzel a segédként felkért Ördög Nórának, de a zsűri több tagja is csak nehezen tudta megőrizni hidegvérét. Ennek ellenére még Lia is igennel szavazott, noha nem tudta értékelni a produkciót, mert bevallása szerint a nagyobb részét nem is látta, csak Hajós vélte úgy, ez a bemutató nem érdemel továbbjutást.

Rétvári Péter előadásában nemcsak a tehetség, de a humor is megjelent, amikor egy cselló tokjából elővette a falatnyi ukulelét, a műsorvezető megfogalmazása szerint a lányok ritkán szoktak ennyire örülni, mikor egy fiú a nagy tokból előveszi azt a kicsit...

Az est utolsó továbbjutója egy ismerős versenyző volt: Szirota Dzsenifer, akit a nézők az első X-Faktorból ismerhetnek. Akkor a 16 éves lány a legjobb 24 közé jutott, de Geszti Péter a Mentorok Házából már nem engedte tovább, úgy fogalmazott: "még zöldalma vagy". Az azóta eltelt két év alatt azonban Dzseni érettebb lett, technikailag is sokat fejlődött és elárulta, hogy 18 kilót adott le magáról, ami sokat segített neki a magabiztosságban és most a csatorna másik nagy tehetségkutatójában próbált szerencsét. Dalával ezúttal sem okozott csalódást, a közönség állva tapsolt, a zsűri pedig, akik közül láthatóan egyik sem emlékezett az egykori X-faktoros kislányra, meghatottan, a könnyeivel küszködve, de boldogan mondta ki a továbbjutást jelentő igeneket.

A Csillag születik március 31-én egy újabb válogatóval folytatódik, hogy kiderüljön, kik kerülhettek be az idei legtehetségesebb előadók közé, közülük választja majd ki a zsűri azt a 12 indulót, akikről már a nézők dönthetnek szavazatukkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.