Fura fazonok közt kereste a zsűri a kincseket

Képek - Őrültekkel és őstehetségekkel startolt el a 4. Csillag születik

Megújult zsűritagokkal, de a megszokott vegyes és színes produkciókkal vett rajtot a Csillag születik 4. évada: sok furcsa figura közt kellett megtalálni a valódi tehetségeket.

A Csillag születik 4. évadának első válogatója képgaléria

2012.03.18 11:29ma.hu

Szombat este negyedszer is elindult Magyarország egyik legkedveltebb és kétségtelenül legszínesebb tehetségkutató műsora, a jelentkezők azonban ezúttal új összetételű zsűri előtt bizonyíthatták, hogy helyük van a show-ban. A korábban megszokott négy tagból csak Hernádi Judit köszöntötte a versenyzőket, rajta kívül Pokorny Lia és Hajós András képviseli a showbizniszt, Puzsér Róbert pedig kritikusként ítélkezik a tehetséges és kevésbé tehetséges színpadra lépők felett.

Mindkét csoportnak akadt szép számmal képviselője, bár a kritikus kritikus jó előre elhatározta, hogy sem énekeseket, sem pedig táncos csoportokat nem fog továbbengedni. Előbbihez következetesen tartotta is magát, még azokra a versenyzőkre is könyörtelenül nemet szavazott, akik a másik három zsűritagot nemcsak elvarázsolták, de gyakorta könnyeket is csaltak a szemükbe vagy megnevettették őket.

Utóbbi elhatározását azonban kénytelen volt megmásítani, így négy igen szavazattal jutott tovább többek közt a Quantum XXL nevezetű formáció, Puzsér be is ismerte: ha valaki korábban azt mondta volna, továbbenged egy tánccsoportot, "körberöhögi", de el kell ismerni, ez a produkció kiváló volt, és ugyancsak igent kapott tőle is a kecskeméti TST Hip-hop Suli csapata.

A Quantum XXL (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


Azt persze mindenki elismerte, hogy őt a legnehezebb meggyőzni, még zsűritársainak sem sikerült jobb belátásra bírni, így az énekesek zömének három szavazattal kellett beérnie. Így járt sok más jelentkező mellett Mészáros János Elek, aki saját bevallása szerint csak a szőlőtőkék között szokott énekelni, de úgy érzi, ezzel másoknak is örömet szerezhet. "A mondabeli tövismadár csak egyszer énekel életében, a halála percében, de olyankor mindenki elhallgat és az Isten mosolyog az égben" - mesélte, és azt szeretné, ha az ő éneke is így hatna.

Pokorny Lia, Hernádi Judit, de még Hajós András is küzdött, hogy szavakba öntse az érzést, amit az alcsútdobozi férfi szívszaggató operája kiváltott belőlük. Hasonlóan könnyeket csalt mindannyiuk szemébe a tavalyról visszatérő, "prügyi duó" néven emlegetett kettős produkciója, igaz, Horváth Ferenc zongorajátékát ezúttal új tag, Dósa Krisztián egészítette ki énekkel, amit a közönség vastapssal és állva ünnepelt.

A számos érdekes és lenyűgöző tehetség mellett persze idén is akadtak szép számmal olyanok, akik legfeljebb szűk családjuk körében, vagy még ott sem feltétlenül aratnak sikert, utóbbira jó példa volt Keyboard Kapitány alakítása, amit még két táncosa sem vett jónéven, a kérdés csak az, mivel vette rá a lányokat a megalázóan végződő szereplésre. Hasonlóan lesújtó bírálatot kapott jó néhány énekes, és nem aratott osztatlan sikert sem a vásári lufibohóc, sem pedig a sportpoharazó versenyző, noha őt legalább Hajós megpróbálta a védelmébe venni.

A jövő héten is az előválogatókkal folytatódik a show, és biztosak lehetünk benne, hogy az eddigiek alapján akkor is számos meglepetés ér majd, nemcsak az újabb őrült produkcióknak köszönhetően, de lesznek még olyan fellépők, akik már ismerősek lehetnek az RTL Klub rendszeres nézői előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.