A negyedik válogatóra is jutott elég tehetség

Képek - 72-szer mondott igent a Csillag születik zsűrije

Véget ért a Csillag születik előválogatóinak sora, összesen 72 produkciónak szavazott bizalmat a négy zsűritagból legalább három. Nehéz döntés előtt állnak: csak 12-t engedhetnek az élő show-ba.

A Csillag születik 4. évadának negyedik válogatója képgaléria

2012.04.08 15:29ma.hu

Több ezer jelentkező és több napnyi kitartó válogatás végén összeállt az a 72 indulóból álló csapat, akik közül a negyedik Csillag születik zsűrijének egy újabb forduló során ki kell választania a legjobb 12 tehetséget. Csak ennyi hely van egyelőre üresen - legalábbis a tévénézők előtt - az élő show-ban, bár a szerencsés kiválasztottak már gőzerővel készülnek az április 21-i első élő fordulóra. A képernyők előtt ülő szurkolók ugyanis csak egy hét múlva ismerhetik meg a jók közt is legjobbnak bizonyultak névsorát.

A válogatók negyedik összefoglalójára is jutott még szép számmal tehetséges induló, és bár a többségnek ezúttal is be kellett érnie a három igenes továbbjutással, még így is szép számmal akadtak olyanok, akiknek sikerült a zord, már-már kegyetlennek tűnő Puzsér Róbert szívét is meglágyítaniuk.

Az énekes produkcióval indulók ez utóbbi zsűritagnál mindig is erős hátránnyal indultak, de azért néhány kiemelkedően érdekes produkció megtörte a jeget és négy igen szavazattal vághatott neki a második fordulónak.

Ilyen volt többek közt Nagy Krisztina Margaréta, aki Mozart Varázsfuvolájából hozta el az Éj-királynő Bosszúáriáját. A drámai koloratúr szoprán hangra írt ária után a zsűri kritikusa rögtön megjegyezte, hogy tőle szokatlan módon ezúttal mégsem kéri számon az énekesnőn, amiért nem saját, eredeti művel állt ki a színpadra.

Az énekesek csapatát erősíti rajta kívül Farkas Lajos, aki zongora- és kóruskísérettel énekelte Cserháti Zsuzsa Akad, amit nem gyógyít meg... című dalát: különleges hangszínével meggyőzte a zsűri 3 tagját, és ugyancsak 3 szavazattal jutott a második fordulóba Szerémy Dániel, akinél a túlzott teátrális elemeket kifogásolta a zsűri. Az erdélyi Fazekas Alpár az elképesztő magas hangjával nyűgözte le a többséget, a "négy igenesek" csapatát pedig a mindössze 15 éves Negyela Bernadett is bővítette.

Brassdance (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


Az énekesek sora azonban vele nem ért véget, zenei produkcióval jutott tovább a Brassdance zenekar, amely Pécsről érkezett és különféle fúvósokkal, köztük a kevéssé ismert szuzafonnal adták elő Michael Jackson Bad című slágerét, közben pedig némi tánccal is fűszerezték produkciójukat, és szintén zenészek a Góbé együttes tagjai, akik népi motívumokkal fűszerezték a válogató színvonalát.

A tehetségek között azonban a négy zsűritagnak számos olyan jelentkezőt is túl kellett élnie, akikről saját magukon kívül csak kevesen gondolhatják komolyan, hogy alapos okuk volt az indulásra, így többek közt az a versenyző is, aki bevallotta, hogy nem hozott magával zenei alapot a válogatóra, jobb híján csak a telefonja fülhallgatójából fogja egymaga hallgatni Miley Cyrus dalát. Ám szinte még bele sem kezdett előadásába, amikor a zsűri már "kidudálta" őt, Puzsér pedig felhívta a figyelmét, hogy fülhallgatóval a fülében nem szerencsés dolog énekelni, még a metrón se csináljon ehhez hasonlót a jövőben.

Egy másik versenyző több évnyi skóciai tartózkodás után szinte mindent feladott és egy lapra, a Csillag születikre tett fel, de ő sem jutott át a rostán, neki Hajós András annyit tanácsolt: nem kellene azt a skót szálat teljesen elvágni. Tóth Barbara is nagy önbizalommal, de kevesebb tehetséggel állt színpadra, a szereplése előtt hosszasan mesélt arról, hogy szíve szerint az összes énekesjelöltnek megmondaná a váróteremben, hogy felesleges reménykedniük, mert az igazi tehetség csakis benne van jelen.

A 12 éves éneklés azonban nem igazán érződött az előadásán, Hajós pedig a következő szavakat intézte a vérig sértett lányhoz és a hozzá hasonló versenyzőkhöz: "az a baj, hogy a diszkóban olyan hangerővel szól a zene, hogy nem halljátok magatokat... érdemes otthon is meghallgatni néha".

Szerencsére akadt még hallgatható énekes is: Proc Ivanna Ukrajnából érkezett és egy helyi slágert adott elő egy Áron nevű magyar mandolinossal kísérve, a dal felénél váratlan átkötéssel Gnarls Barkley Crazy-jébe. Bár Puzsér elismerte, hogy a fiatal nőnek van stílusa, ami nem tanulható adottság, mégis nemmel szavazott, de a másik három igen elég volt a továbbjutáshoz.

A Valcer tánccsoport (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


A zenének is jutott szerep, de már csak a háttérben a táncos csapatok esetében: belőlük is újabb csokorra való bővítette a már népes második fordulós jelölteket. A Twistairs nevű formáció keleti táncelemekkel kombinált koreográfiát mutatott be, míg ugyancsak az akrobatikáé volt a főszerep a Pixel Team break-elemeken alapuló produkciójában. A Beat Lovers egy utcai jelenetet adott elő breakben eltáncolva, a Folk and Break nevű csapat pedig nevéhez méltóan a néptánccal vegyítette az utca világában oly népszerű stílust.

A táncosok közt jutott még be a Valcer stúdió csapata, akik a Mátrix zenei mixére adtak elő klasszikus latintánc-mozdulatokból felépített koreográfiát, ami nemcsak Hernádi Juditot és Pokorny Liát varázsolta el a profi és erotikus szikráktól pattogó előadással, de még Puzsér is a következőket mondta: "Ez a formációs tánc vagy revütánc nem az én világom, úgyhogy könnyű kézzel ejtenélek titeket, de az a zenei program, amit összeállítottatok, az annyira erős volt, hogy kiüti a közfalat!"

És kiütötte az ellenállást a mindössze hét éves Radics Béla is, aki három éves korában kezdett tudatosan táncolni, az electric boogie-t pedig azóta olyan profi szintre fejlesztette, hogy a zsűritagok nem győztek álmélkodni, hogy még sok felnőttet is lazán lepipál ez a nagycsoportos óvodás.

A második fordulót rajtuk kívül egy stand up kategóriában továbbjutott versenyző várta izgatottan, az egyetlen a több tucatnyi önjelölt humorbomba között, ő néhány "celebhírrel" törte meg a már elcsigázott zsűri ellenállását, onnan kezdve pedig nem volt más dolga, mint további pár percig aktív mozgásban tartani a rekeszizmokat.

A következő héten kiderül, hogy a zsűri milyen szempontok alapján döntött, és hogyan jutott el odáig, míg a 72 versenyzőből kiválasztotta a legjobb 12-t. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy csak minden hatodik tehetség jutott újabb szintre a műsorban, de a kiesőknek talán megmarad az a remény, hogy végre ország-világ előtt megmutathatták magukat és ha egy kis szerencséjük van, akkor versenyen kívül is feltűnnek valakinek, aki tovább egyengeti az útjukat a hírnév felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.