Nem mindenki viselte jól a kiesést

Képek - Megátkozták a Csillag születik kritikusát

Néha nehéz megemészteni, amikor a magát őstehetségnek gondoló lelkes amatőrök képébe vágják, nem sok keresnivalójuk van egy tehetségkutatóban. Márpedig a Csillag születik 3. válogatóján is szép számmal akadtak szörnyű produkciók.

Képekben a Csillag születik 4. évadának harmadik válogatója képgaléria

2012.04.01 10:29ma.hu

A Csillag születik harmadik válogatóján sem voltak könnyű helyzetben a zsűritagok, hisz az előző fordulókhoz hasonlóan ezúttal is számtalan szörnyű produkciót kellett végignézniük - vagy mielőbb leállítaniuk -, mire kiszűrték az igazi tehetségeket. Az elutasítást ráadásul nem mindenki viselte könnyen, volt, aki csak szimplán vitába szállt a zsűrivel, mások a színfalak mögött, a két műsorvezetőnek puffogtak, hogy a világ képtelen megérteni az ő művészetüket, de bizony akadt olyan is, aki mérgében átkot szórt Puzsér Róbertre.

"Verje meg az Isten" - fakadt ki egy 68 éves idős férfi, aki "Fred Asteire-eset táncolt", produkcióját csak egészen elenyésző módon befolyásolta az a tény, hogy az Ének az esőben című híres filmben igazából Gene Kelly énekelt és táncolt. Az sem zavarta a szitkozódás közben, hogy nemcsak a zsűri kritikusán múlott a továbbjutása, azazhogy a tovább nem jutása, de úgy tűnik, az átok félig-meddig mégiscsak fogott, és nemcsak Puzsérra, de a többi zsűritagra is rászállt.

Félig-meddig, mert ahogy a mondás tartja, "Isten nem ver bottal", de tehetségtelen művészlelkekkel annál inkább. Volt, aki a testépítést kombinálta az énekléssel, de a Ciao, Marina után Hajós András egy mondatban foglalta össze a három táncoslánnyal megspékelt előadás lényegét: "Te reménytelenül szerelmes vagy magadba". Lilu a színpad mellett állva még súlyosabb megállapításra jutott: "Richárd olyan, mint a 80-as évek elejéről érkezett német pornósztárok".

De nemcsak ő akasztotta ki a zsűrit és velük együtt a közönséget. Egy saját bevallása szerint zűrös héten túljutott fiú még a "miért jöttél?" kérdésre is papírról olvasta fel a választ, a választott dal szövegéről már nem is beszélve, miközben pironkodva bevallotta, nem volt elég ideje felkészülni. Kiesése nemcsak emiatt volt borítékolható.

Nem nyalta be a zsűri a fagyizsonglőr mutatványát se, és azt is megállapították, hogy a chi-kung nem az ő műfajuk - a színpadon álló férfi szerencsére eltakarta nemiszervét, amire óriási súlyokat akasztott és lóbált. "Apám mindig mondta nekem, fiam, abból nem lehet megélni, hogy a töködet lógatod" - kommentálta Hajós, ami pedig Puzsért illeti, ő csalódottan állapította meg, hogy végre röhögött egy jót, erre kiderült, hogy ezt kivételesen komolyan kellett volna vennie.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Szerencsére azért ezúttal sem volt híja a tehetségeknek, így bejutott a második fordulóba egy háromgyermekes anyuka, aki bevallotta, eddig csak gyermekeinek énekelt altatás gyanánt, ahhoz képest egészen elképesztő tehetséggel adta elő Cserháti Zsuzsa Te csak szelíden ringasd el című számát. Szintén énekkel jutott tovább Nagy Brigitta és Tóth András, akik Hajós szavai szerint "vagány, igényes, természetes módon mai" előadásukkal bűvölték el a zsűri nagyobb felét, Pokorny Lia pedig hozzáfűzte: "van bennetek és a zenétekben valami üdeség".

Az igazi meglepetést az énekes produkciók sorában a Marosvásárhelyről érkezett Molnár József és Vizi Imre okozta, akik Molnár Ferenc Caramel Lélekdonor című számával álltak színpadra, és még a máskor könyörtelenül elutasító Puzsért is sikerült meggyőzniük, igaz, mint mondta, egy "bátortalan igennel" jutalmazza meg őket az előadásért. A két fiatal gitárral és hegedűvel spékelte meg a dalt, Imre pedig a szájával olyan hangokat adott ki, hogy komplett együttes hallatszott a háttérben.

Hajós a fiúk hallható népzenei előképzettségét dicsérte, Puzsér pedig egyenesen úgy fogalmazott: "etno-hatás alá" tették az egyébként ízlésétől igencsak messze álló számot, a hegedűt pedig egészen kiválónak ítélte meg, emiatt tőle kifejezetten szokatlan módon szavazott igennel a két fiúra.

Az est egyébként a táncosoknak is nagyon kedvezett, a második fordulóban találkozhatunk néptánc-csoporttal, break-táncosokkal, swing-csoporttal és az úgynevezett quick-change elemeket is a koreográfiába építő versenytáncosokkal, utóbbiaknál Hernádi Judit csak azt sajnálta, hogy a vetkőzés-átöltözés egy ponton megállt és a fiúk sem szabadultak meg több ruhadarabtól.

Ide sorolható az a két tornász is, akik Mini Maxi Duó néven léptek fel, igaz, hogy nem tánccal, de mégiscsak mozgással hódították meg a színpadot és a képernyőt, a klasszikus comedia de l'arte, a vásári cirkusz műfaját idézték fel paródiájukkal.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Az eddigi továbbjutók mellett két zenekar is bővíti a második forduló mezőnyét. Egy elektromos hegedűvel és gordonkával, valamint klasszikusok helyett egy Michael Jackson-mixszel érkezett a Fele királyság nevű duó, amivel annyira lenyűgözték a zsűrit, hogy a végén a szőrös szívű kritikus is egészen elragadtatva mondta: "ti nem fele királyság vagytok: ti királyság vagytok!"

Hasonló véleményt fogalmaztak meg az In Diretta nevű zenekarról, akik úgynevezett "agrár-pop" stílusban pörgették fel a hangulatot, Hajós szerint az egész műsort épp a hozzájuk hasonlókért találták ki, "hogy idejöjjön egy a nagyközönség számára ismeretlen csapat és sláger szülessen".

A 150 legjobb közé kerülésért a jövő héten tovább folytatódik a küzdelem, még van néhány kiadó hely. Hogy kik foglalhatják el ezeket, az április 7-én kiderül!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.