Összeállt a 12-es döntős mezőny

Képek - Durva szavak és kegyetlen ritkítás a Csillag születikben

Ádáz viták és időnként heves indulatok sem hiányoztak arról a több órás megbeszélésről, amelyen a Csillag születik négy zsűritagjának a 72 legjobbnak bizonyult induló közül a 12 még jobbat.

Csillag születik: harc a 12-be jutásért képgaléria

2012.04.15 11:15ma.hu

Az élő döntők előtti utolsó forduló sem szűkölködött kemény pillanatokban sem a versenyzők, sem pedig a zsűri tagjai számára: előbbieknek a tétlen várakozás, utóbbiaknak pedig ádáz csaták okoztak feszültséggel teli perceket. Mind a négyük hajlamos volt arra, hogy elsodorják az érzelmei, csak mindegyiküket más-más szempont szerint, így aztán néha olyan vélemények is felszínre kerültek, amelyek így utólag bizony a kelleténél is kegyetlenebbnek mutatkozhatnak.

A Csillag születik válogatói során a négytagú zsűri összesen 72 alkalommal mondta ki legalább három fővel az "igen"-t, ami a versenyzők számára azt jelentette, kellően tehetségesek ahhoz, hogy egy következő fordulóban újból megmérettessenek. Három lehetséges sors várt mindegyikükre: volt, akiről a válogatón készült videót visszanézve a zsűri - némi vita árán - azonnal eldöntötte, hogy helyük van az élő fordulókban, másokról egyértelműen kiderült, hogy bár a válogatón jónak tűntek, mégis a legjobbak közt már nincs helyük. És voltak olyanok, jellemzően egymáshoz igen hasonló kategóriában teljesítő versenyzők, akik közül csak egyet engedhettek a legjobb 12 közé, így nekik párbajon kellett másodszor is bizonyítaniuk.

A zsűri tagjai a már korábban megszokott stílust hozták ezúttal is: Hernádi Judit és Pokorny Lia hajlamosak voltak ellágyulni és a "de olyan cuki" jellegű érzéseikre hallgatva eldönteni, kit látnának szívesen még a színpadon, Hajós András már kevésbé szentimentálisan, de ugyancsak érzelmektől vezérelve lágyult el egy-egy versenyző láttán, Puzsér Róbert viszont ezúttal is a szokott keménységet villantotta meg, miközben egyszemélyes ízlésbizottságként szállt szembe három társával.

"Egy könnycseppet nem morzsolok el, ha mennek a levesbe", "rohadjon ki a szívem, ha engedem őket továbbmenni", "ha olyan édes, akkor neveld fel őt, de ne juttasd tovább" - ehhez hasonló kijelentésektől forrtak az indulatok a szobában, ahol a kritikus igyekezett - mint mondta - egymaga képviselni a jóízlést, társai pedig igyekeztek arról meggyőzni, hogy a közönség a show-ra is kíváncsi.

A zsűri (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


Végül több órás heves összecsapások után megszületett a döntés, vagy legalábbis annak legnagyobb része. Az addigra pattanásig feszült idegű versenyzőket kettesével, hármasával hívták a zsűri színe elé, hogy megtudják, a három lehetséges sors közül melyiket szánták nekik. Számtalan, a válogatón remek teljesítményt nyújtó versenyző tért haza hatalmas csalódottsággal, nekik csupán az a remény maradt, hogy az az egyetlen tévés felbukkanás talán elég volt egy szakavatott szem számára, hogy felfedezze őket és ha más úton is, de teljesülhessen álmuk.

Megkönnyebbülten, boldogan, a biztos továbbjutás tudatában köszönhetett el a zsűritagoktól hat versenyző, nekik egyetlen bemutatkozás is elegendő volt, hogy a Négyek úgy gondolják, a közönségre bízzák őket. Újabb próba nélkül jutott a 12 legjobb közé Babos Richárd és Dósa Krisztián duója, akik a United együttes Végső vallomás című számával varázsolták el első körben a zsűri nagyobbik felét, és szintén az énekes produkciók sorát színesíti az élő fordulókban a Molnár József-Vízi Imre duó, ők Caramel Lélekdonorjával bizonyítottak korábban.

Zenei produkcióval jutott tovább a lendületet tükröző The Immigrants nevű tinizenekar és a maguk által csak agrárpopnak nevezett stílust népszerűsítő In Diretta zenekar. Ők a válogatón egy pohár borral is megkínálták Pokorny Liát, aki ezúttal közölte velük: ezt a poharat ő most kénytelen visszaadni... De csak azért, hogy az élő döntőre újra magukkal tudják hozni!

Rajtuk kívül a "multifunkciós" népdalénekes, Juhász Marci távozhatott boldogan, az élő döntőre készülve, valamint bejutott a stand-up comedy műfajában indult Kővári Máté. A további hat helyért azonban a hasonló kategóriában induló versenyzőknek egy újabb számmal kellett a zsűri elé járulniuk és megmutatni, hogy teljesítményük nem egyszeri és megismételhetetlen volt, hanem képesek lesznek akár 12 fordulón keresztül újra és újra elvarázsolni mindenkit.

Quantum XXL (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


Az első párbajozó két táncos csapat volt: a Beat Lovers korábban leginkább Pokorny Liát nyűgözte le a "kirobbanó férfienergiával", míg a Quantum XXL nemcsak a profizmust, de a humort is megvillantotta előadásában. Ezúttal azonban a zsűri a produkciók megtekintése után szinte vita nélkül döntötte el, hogy az utóbbi csapat képviselheti a showtáncot a jövő héttől, bár mint ítéletükben megfogalmazták: féltek tőle, hogy már elsőre is olyan magasra tették a mércét, hogy azt nehéz lesz felülmúlni. Mégis sikerült, nemcsak az ellenfélhez képest, de magukhoz képest is még jobban teljesítettek, mint előzőleg.

Nem volt ilyen egyértelmű a döntés a komolyzenét képviselő énekesek között, nagy fejtörést is okozott a zsűrinek, hogy a műkedvelő Mészáros Jánost juttassa-e tovább, aki elsőre a János vitéz egyik operettbetétjével csalt könnyeket a jelenlévők szemébe, vagy pedig a profi operaénekesnőnek, Nagy Krisztinának adjanak-e újabb esélyt. Végül a szakmaisága elismerése mellett a női versenyzőtől búcsúztak el, a zsűriben kialakult vita ellenére is, hisz Puzsér határozottan a profizmust pártolta volna.

A harmadik párbaj két résztvevője szintén nagyon közel állt egymáshoz: a tavalyi X-Faktorból már jól ismert Szirota Dzseniferrel kellett megmérkőznie a kislányosan bájos Negyela Bernadettnek. Utóbbi bevallotta, hogy mivel már ismeri Dzseni eddigi teljesítményét, az önbizalma nem repdes valami magasan, de mindent megtesz azért, hogy meggyőzze a zsűrit. Miközben énekelt, Dzseni egy külön szobában nézte a produkciót és ellenfél ide vagy oda, elismerően mondta: "simogat a hangja".

A két dal után a zsűritagok ismét hevesen feszültek egymásnak, hisz mindkét lány produkciója kellően meggyőzőnek bizonyult. Puzsér ki is szállt a vitából, mondván: "ne én válasszak karaoke-hercegnőt", ő továbbra sem tudta elfogadni, hogy a pályájuk elején járó énekesnők másnak írt számokkal próbálnak érvényesülni. Aztán a másik három zsűritag meghozta döntését, a tévénézők pedig végignézhették, amint Hajós közli Bernadettel, hogy továbbjutott.

Noha egy szemernyi kétség sem fért ahhoz, hogy nagyon is ott a helye a 12 legjobb között, a Dzseni-rajongók minden bizonnyal csalódottan vették tudomásul a zsűri döntését. Ám ezúttal Hajós meglepő vallomással köszöntötte a nyírmadai lányt. Nem titkolta előle, hogy a párbaj után kiosztottak egy "igen"-t az ellenfelének, és mint köztudott, a párbajoknál ilyenkor a másik oldalon egy "nem" szokott állni. Ám ezúttal kivételt tettek, és úgy döntöttek: mindketten folytathatják a versenyt az élő show-ban, a közönség döntésére bízva őket!

Latin Carneval (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


Így már csak két kiadó hely maradt az élő döntőkre, a következő párbajozók megint táncoscsoportok voltak: a válogatókon 4 igennel továbbjutott Pixel Teamnek kellett megmérkőznie a 3 igenes Latin Carneval nevű tánckarral. A kérdés ezúttal is, akárcsak az operaénekesek esetében, az volt, hogy a manapság "menő" stílus, nevezetesen az utcai tánc kap-e esélyt, vagy a profizmust részesítsék előnyben. Végül a döntés egyértelműnek bizonyult, és ezt a zsűri vitájának ismerete nélkül a fiúk is belátták: külön-külön mind az öten tehetségesek és remek táncosok, de mint csoport még nem állnak készen a versenyre.

Utolsóként két rap-produkció került mérlegre, az egyik serpenyőben a tévénézők számára szinte csak sípjelként ismert szókimondó kamasz, Németh Zoltán "Plazma" állt, míg a másik oldalra a történelem-magyar szakos tanár, Nagy Lajos került. Puzsér a két produkció után úgy érezte, a döntés egyértelmű, ám társainak nagy fejtörést okozott, hogy a kidolgozottabb, összeszedettebb tanárt, vagy a talán kevésbé felkészült, ám egyértelműen szívéből dolgozó, őszinteségével operáló Plazmát engedje-e tovább - a döntés a fiatal fiúnak kedvezett.

Ezzel összeállt a legjobb 12 versenyzőből álló mezőny, egy hét múlva a zsűri már csak értékelő szerepben lesz jelen a show-ban, a tényleges döntés a nézők, pontosabban a szavazatot küldők kezében van, míg 3 hónap után kiderül, ki lesz 2012 legnagyobb kiscsillagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.