Ínycsiklandó krémes és lekváros lapok

Miféle tészta a Márta tészta?

Legfinomabb, ha egy napig állni hagyjuk és csak utána fogyasztjuk - a Márta tészta inkább süteménynek mondható.

2012.04.25 06:28ma.hu

A Márta tészta ebédnek való, de desszertként is ajánlható. Érdemes kipróbálni ezeket az ínycsiklandó, krémes-lekváros lapokat!

Fotó: limarapeksege.blogspot.com

Hozzávalók:

- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 1/2 kg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

- 2 evőkanál búzadara (gríz)
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- kis lekvár

A margarint a tejjel, a mézzel és a cukorral zománcos tálban össze-keverjük. A langyos tűzhelyen jól összemelegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát.

A masszából 4 cipót formálunk, 1/2 óráig pihentetjük és kiolajozott tepsibe egyenként 4 lapot sütünk világosra. A töltelékhez a búzadarát 2 dl tejben felfőzzük a vaníliás cukorral. Mikor kihűlt, hozzáadunk cukrot, amit összekeverünk margarinnal és tovább keverjük.

Az első lapot krémmel kenjük meg, a másodikat lekvárral, a harmadikat ismét a krémmel. Ráhelyezzük a negyedik lapot, a tetejét kicsit a tenyerünkkel lenyomjuk és egy napig állni hagyjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.