Szicíliai és fenségesen olasz

Isteni masnitészta - nemcsak a Keresztapához...

Nincs semmi jó a tévében? Megint a Keresztapa-trilógia egyik filmjét nézi majd meg? Pompás ráhangolódást jelenthet ez a különleges és fenséges tészta!

2012.04.23 06:29laptopkonyha

A szicíliai masnitészta izgalmas összetevői vibráló összhangot teremtenek - egyszerűen megunhatatlanná válik majd. Csakúgy, mint a Keresztapa-trilógia. Nyugodtan be lehet nyomni az "ismétlés" gombot: a tészta és a film esetében egyaránt!

Elkészítés

A hagymát felaprítjuk, a gombát és a fokhagymát felszeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát, a mazsolát, a chilipaprikát, a citromhéjat, az oregánót, és megsózzuk.

Először levet ereszt, ezt elpárologtatjuk, és majdnem zsírjára sütjük. A masnitésztát kifőzzük, összekeverjük a gombás raguval, a petrezselyemzölddel és a vajjal. Ha túl száraz lenne, a tészta főzőlevéből önthetünk hozzá.

Tálalás

A tésztás ragut tányérokra rendezzük, és megszórjuk jó sok durvára reszelt parmezánnal. Aki szereti, olívaolajjal is meglocsolhatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.