Furcsán hangzik, de finom!

Micsoda csoda: puliszkatorta spenóttal, juhsajttal és szezámmaggal

Íme egy vegetáriánus és csupaszín étel! Rétegekben érkeznek a csodák, amiket együtt élvezhetünk. A "legelvetemültebb ragadozók" sem hiányolják majd a húst.

2012.04.21 07:29laptopkonyha

Vitamin- és ízparádé keveredik ebben a finomságban, hiszen a spenót és a fekete szezámmag is messze földön híres az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt, míg a juhsajt semmivel sem összetéveszthető íze pedig kiemel minden ilyen értéket. Kár lenne kihagyni a puliszkatortát spenóttal, juhsajttal és fekete szezámmaggal!

Elkészítés

A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, és felforraljuk. Vékony sugárban öntjük bele a kukoricadarát, közben habverővel folyamatosan keverjük. Ha szükséges, adunk hozzá egy kis vizet, hogy eléggé krémszerű legyen.

Ha kezd krémesedni, összeállni, elzárjuk alatta a lángot, és állni hagyjuk, amíg egy levehető karimájú kerek tortaformát kivajazunk, és megszórunk zsemlemorzsával. Beleöntjük a puliszkát, elegyengetjük. Ez lesz a tortaalapunk.

Elkészítjük a tölteléket: ehhez először apróra vágjuk a megtisztított póréhagymát, majd megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk a spenótot. Az olívaolajon pirítani kezdjük a pórét, majd hozzáadjuk a spenótot. Fűszerezzük a fokhagymával, a szumákkal, az oregánóval, a szerecsendióval és a borssal, ízesítjük a sóval, és addig melegítjük, amíg a spenót összeesik.

Ekkor összekeverjük a morzsolt fetával, és a krémet a puliszka alapra terítjük. A tetejére való tejfölt és sajtot összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a spenótos keveréken, és megszórjuk a fekete szezámmaggal. A tortát 150 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tálalás


Tálalás előtt legalább negyed órával kivesszük a sütőből, és pihentetjük a tortát; megszabadítjuk a tortakarikától, és cikkekre vágjuk. Egy szeletet teszünk egy tányérra, és sózott, simára kevert tejfölt kínálunk hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.