A leves, amivel nem lehet betelni

Ízkirály: burgonyakrémleves vargányával

Engedjük magunkat elvarázsolni ezzel selymes állagú, melengető, kifinomult ízvilágú levessel! Az első kanál után már mosolyogni fogunk - garantáltan!

2012.04.22 07:32laptopkonyha

Ez a tejfölös burgonyakrémleves vargányagombával olyan finom, hogy az első kanál után mosolyogni fogunk. Utána pedig azt gondoljuk majd: még! Végül pedig: vajon nehéz lehet elkészíteni? A választ máris megadjuk: nem.

Elkészítés

A szárított vargányát leöntjük 1 dl forró vízzel, és egy órán át duzzadni hagyjuk. A póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk; a pórét felaprítjuk, a burgonyát kockázzuk.

A gombát kivesszük az áztatóvízből, és apróra vágjuk, a levet félretesszük. A vajat felmelegítjük, a póréhagymát megfuttatjuk rajta. Felöntjük a zöldségleves felével és a tejjel.

Fűszerezzük majoránnával, babérlevéllel, majd hozzáadjuk a burgonyát és a gombát, sózzuk. Puhára főzzük. Kivesszük a babérlevelet, beleöntjük a tejfölt, és összeturmixoljuk a levest, közben beleszórjuk a burgonyapüré port. Utánaízesítünk, beleszórjuk a gombaport is.

Megjegyzés: A "felöntésnél" használhatjuk a gomba áztatólevét is, együtt a zöldséglevessel.

Tálalás

Tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel, simára kevert tejföllel díszítjük; adhatunk hozzá pirított zsemlekockákat, vagy hajszálvékonyra szeletelt friss vargányát, esetleg hófehér csiperkegombát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.