Marine Le Pen mellett kampányol

Brigitte Bardot: "legyen bátorságuk eleget tenni kötelességüknek"

Az egykori legendás francia filmcsillag, Brigitte Bardot felszólította a francia polgármestereket, hogy a küszöbönálló elnökválasztás kapcsán támogassák a szélsőjobboldali Marine Le Pen jelöltségét.

2012.02.23 09:29MTI

A Nice-Matin újság szerdai számában felhívást intézett Bardot a polgármesterekhez, hogy "legyen bátorságuk eleget tenni kötelességüknek". Franciaországban legalább ötszáz polgármester támogató aláírása szüksége ahhoz, hogy egy választópolgár jelöltethesse magát köztársasági elnöknek. Le Pen, a Nemzeti Front elnöke azzal vádolja a kormányt: nyomás alá helyezte a polgármestereket, hogy tagadják meg tőle aláírásukat.

A francia alkotmánytanács kedden elutasította a szélsőjobboldali politikus kérését, hogy névtelenül is lehessen támogatni egy jelöltnek az elnökválasztáson való indulását. A döntéssel veszélybe kerülhet a Nemzeti Front elnökének jelöltsége. A 43 éves politikus a közvélemény-kutatók szerint 17 százalékkal áll a harmadik helyen.

A 77 éves Bardot - csakúgy, mint Marine Le Pen apja - többször is bíróság előtt felelt rasszista nézetei miatt. A "Kiáltás a csendben" című könyvében Bardot azt írta, hogy a franciákat a fiatal iszlamisták "terrorizálják".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.