Hajóként folytatja karrierjét a filmcsillag

Pezsgősüveggel vágták orrba Brigitte Bardot-t

A tenger élővilágának megóvásáért szállt vízre Brigitte Bardot, pontosabban a róla most elnevezett trimarán. Az egykori filmcsillag - ma harcos állatvédő - egy környezetvédő szervezettel fogott össze.

Szexis és gyönyörű! Brigitte Bardot fénykorában! képgaléria

2011.05.26 12:29ma.hu

Egy 15 fős hajó, pontosabban egy trimarán kapta a minap az állatvédő tevékenységéről is híressé vált egykori francia filmcsillag, Brigitte Bardot nevét. Nem véletlenül: a vízijárműnek épp az lesz a feladata június 1-től, hogy a tengerben élő teremtmények fennmaradását segítse.

A Sea Shepherd nevű szervezet és Bardot alapítványa által közösen megvásárolt hajó első küldetésére Líbia partjainál kerül sor, ahol a kékúszójú tonhalak illegális halászata ellen fog a legénység fellépni. Nem lesz könnyű dolguk: a személyzet golyóálló mellénnyel is készül a "bevetésre", mivel korábbi tapasztalatok alapján számítani lehet rá, hogy az orvhalászok és -vadászok fegyverrel próbálnak majd ellenállni.

Fotó: Courrier Picard (Képek az "igazi" Brigitte Bardot-ról a galériában)


A hajó keresztelésekor nem volt jelen a "névadó", így távollétében törték össze a trimaránhoz vágva a pezsgősüveget. A megtisztelő hagyományt egyébként Albert Falco hajthatta végre, az a veterán hajós, aki Cousteau kapitány legendássá vált Calypso nevű hajóján is szolgált.

A 35 méteres trimaránt, amely a környezetvédők és a színésznő alapítványa között egy új szakasz kezdetét is jelenti, nem most először bocsátják vízre, korábban Gojira néven szelte a habokat. Igaz, csak a neve lett új, tevékenysége korábban is az állatvédelemmel függött össze, télen egy bálnavadászat elleni akcióban vett részt az Antarktisznál.

"Rendkívül gyors, így nagy hasznunkra válhat az orvvadászok feltartóztatásában" - mondta el az avatáson részt vevő egyik felszólaló az óránként akár 44 kilométer megtételére is képes járműről. Néha önállóan fogja a vizeket járni, néha pedig felderítőként segít be a Steve Irwin nevét viselő 60 méteres, helikopter-leszállóval is rendelkező hajónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.