Súlyos betegsége miatt lett öngyilkos Sachs

Megölte magátt Brigitte Bardot exférje

Súlyos betegségére és annak tüneteire hivatkozva döntött úgy a hétvégén Günter Sachs, Brigitte Bardot volt férje, hogy önkezével véget vet életének. Búcsúlevelét viszont kifejezetten kérte, hogy hozzák nyilvánosságra.

2011.05.09 15:29ma.hu / MTI

Svájci otthonában lőtte le magát Günter Sachs német milliárdos, aki vagyonán kívül egykori felesége, Brigitte Bardot filmsztár révén is ismertté vált a világban.

A 78 éves férfi búcsúlevelében leírta, hogy gyógyíthatatlan betegsége és folyamatosan romló állapota miatt választotta a halált. Az idős milliárdosnak egyre rosszabb lett a memóriája, agya már nem működőtt úgy, mint szerette volna, és a kommunikáció is egyre inkább nehezére esett, de a búcsúlevélben - amelyet kérésére a rokonok a sajtónak is eljuttattak - hangsúlyozta, hogy más oka nincs végzetes tettének.

A halál tényén és időpontján kívül a rendőrség és a család semmi egyéb részletet nem árult el, csak annyit lehet tudni, hogy a svájci Gstaadban lévő otthonában dördült el a halálos lövés a hétvégén.


Az 1932-ben született Sachs az Opel autógyár alapítójának, Adam Opelnek a dédunokája volt, óriási vagyonának köszönhetően a 30-as évei végére a nagyvilági élet ismert alakjává vált. 1966-ban néhány hét ismeretség után feleségül vette a kor szexszimbólumának tartott Brigitte Bardot-t, majd három évvel később el is vált a világhírű francia filmcsillagtól.

Harmadik házasságát (Bardot a 2. felesége volt) Mirja Larsson svéd modellel kötötte, vele haláláig együtt is maradt.

Sachsot dokumentumfilmesként és -fotósként is jól ismerték, a 90-es évek végétől pedig élénken érdeklődni kezdett az asztrológia iránt, a kutatások hátterének biztosítására egy intézetet is alapított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.