Nyílt levélben tiltakozik a bálnavadászat ellen

Japánban védi a bálnákat Brigitte Bardot

Nyílt levélben szólította fel az állatvédelem iránt elkötelezett egykori filmsztár a japán miniszterelnököt, hogy szüntessék be a bálnavadászatot az Antarktiszon, ahelyett, hogy növelnék az erre szánt összeget.

2011.10.25 18:29MTI

Felszólította Japánt Brigitte Bardot, hogy szüntesse be az antarktiszi bálnavadászatot. Az elhivatott állatvédő egykori francia filmdíva szerint tisztességtelen dolog, hogy növelik a bálnavadászatra fordított összegeket.

Bardot nyílt levelet írt Noda Josihiko japán miniszterelnöknek. A bálnák veszélyeztetett állatok, "minden megölt példány a biológiai sokszínűség ellen elkövetett bűncselekmény" - véli Bardot, aki bejelentette, hogy állatvédő szervezete még idén a nevét viselő trimaránnal a japán bálnavadász flottákat zavaró akcióba kezd.

Brigitte Bardot trimaránjának jelképe


A ma 76 éves Bardot az ötvenes-hatvanas években világhírnévre tett szert olyan filmekkel, mint A megvetés vagy az Egy párizsi lány. Még negyvenedik születésnapja előtt visszavonult a filmezéstől, és az állatok védelmének szentelte magát.

Japán az 1986-os nemzetközi bálnavadászati moratórium egy kiskapuját használja ki azzal, hogy hivatalosan gazdasági célokból űzi a vadászatot. A bálnahúst üzletekben és éttermekben árusítják. Az ország felfogása szerint a bálnavadászat évszázados hagyomány, amelyet meg kell őrizni.

A legutóbbi antarktiszi bálnaszezont februárban az állatvédők akciói miatt idő előtt befejezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.