Kiváló mártogatós!

Sült májhoz, sonkához ideális a fokhagymás szilvadip

Kiváló és különleges ízzel csábít bennünket a fokhagymás szilvadip, amelybe sült májat, sonkát, száraz húst lehet mártogatni.

2012.02.13 06:29ma.hu

Némi előkészület szükséges a fokhagymás szilvadip elkészítéséhez - érdemes már egy nappal korábban nekiállni, mielőtt tálalni szeretnénk.

Hozzávalók 5 személyre:

- 2 evőkanál szilvalekvár
- 10 dkg aszalt szilva
- fél dl száraz bor
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint citromlé
- őrölt korionder mag
- só
- bors

Előkészítése: A megmosott aszalt szilvát előző nap annyi vízbe áztatom, amennyi jól ellepi. Másnap könnyedén kimagozható. A szilvát az áztatólével néhány percig forralom, majd kihűtöm.

Elkészítése: Turmixgép poharába teszem a leszűrt szilvát, a szilvalekvárt, a fűszereket, majd ráöntöm a bort, a citromlevet, és néhány kanál szilvalevet. Pépesre turmixolom.

Sült csirkemájat, vagy sült pulykamájat, száraz húst vagy sonkacsíkokat mártogathatunk bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.