Tejszínes, csábító gyümölcsös desszert

Nyár a télben a gyümölcsrizsben!

A gyümölcssaláta télen-nyáron jól esik - a gyümölcsrizs is vetekszik azonban vele: könnyed, friss, édes, tejszínnel és anélkül is készíthető. Lássunk hozzá!

2012.02.09 06:29ma.hu - Fotó: eveandapple.blogspot.com

Sokak kedvence a gyümölcsrizs - elkészítése sem nehéz, a rizs, a tejszín és a gyümölcsök kevesére pedig télen-nyáron ideális desszert!

Fotó: eveandapple.blogspot.com

Hozzávalók:

- 15 dkg rizs
- 5 dl tej
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 dkg vaj
- 2-3 evőkanál cukor
- 50 dkg fagyasztott vagy konzerv gyümölcs
- 3 dl tejszín
- a díszítéshez 2 dl tejszín

A rizst a felforralt (2dl) vízbe tesszük addig főzzük, amíg a folyadékot magába szívja. Egy másik lábosban a tejet felforraljuk. Végül ha megfőtt a rizs, a tejet is ráöntjük.

Kissé megsózzuk, a vaníliás cukorral ízesítjük és a vajat is hozzáadjuk. Kis lángon 8-10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve a cukrot belekeverjük és szorosan lefedve hagyjuk kihűlni. Így a rizs a saját gőzében puhul meg.

A tejszínt kemény habbá verjük és lazán a kihűlt rizsbe keverjük. Egy mély tálat langyos vízzel kiöblítünk és a rizst a gyümölccsel rétegezve beletöltjük. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, fél napig dermesztjük, végül tálra borítjuk.

A tejszínhabbal díszítjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.