Ideális ebéd kellemes fűszerekkel

Tavaszi köret, hűsítő bor - a mai csirkemell tartozékai!

Kellemes, könnyed ebédnek való a csirkemell tavaszi körettel - még tél közepén is. Sőt, félszáraz, hűs fehérborral az igazán ideális!

2012.01.29 07:29ma.hu

A csirkemell tavaszi körettel már neve alapján sem egy kifejezetten télies étel - könnyed és ízletes zöldségekkel, fűszerekkel készül. Hogyan?

Hozzávalók 4 személyre:

- 4 kicsontozott csirkemell
- 20+10 gr margarin
- só, bors
- 1-1 kávéskanál vágott zsálya és majoránna
- ½ dl száraz fehérbor
- 400 gr spárga
- 1 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 csokor újhagyma
- 400 gr zöldborsó (tisztított)
- 1 csokor petrezselyem

A csirkemelleket megmossuk, szárazra törölgetjük. 20 gr margarint felforrósítunk mindkét oldalukon megkapatjuk benne a melleket, meghintjük sóval, durvára őrölt borssal és a zöldfűszerekkel, aláöntjük a bort, fedő alatt puhára pároljuk.

Közben megtisztítjuk a spárgát, enyhén sós, a citromlével és a cukorral ízesített vízben puhára főzzük, melegen tartjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, hideg vízzel leöblítjük, konyharuhára terítve felitatjuk róluk a nedvességet.

A maradék 10 gr margarinban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a zöldborsót, aláöntünk ½ dl vizet, fedő alatt puhára pároljuk. A húst fedő nélkül pirosra sütjük, tálra rendezzük.

A pecsenyeléhez adjuk a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforrósítjuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

A spárgát leszűrjük, 4-8 adagra osztjuk, átkötjük a hagymaszárakkal és a hús mellé helyezzük, a zöldborsóval körítjük. Petrezselymes újburgonyát, currys rizst adhatunk mellé.

Italajánlat: félszáraz hűs fehérbor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.