Tartalmas zöldség sajttal ízesítve

Könnyű és fincsi: a padlizsán sajttal az igazi!

A sajtos padlizsán ízletes, könnyen elkészíthető és a gyomornak sem nehéz - ebédként és könnyed vacsoraként is fogyasztható.

2012.02.05 07:29ma.hu

Ha kedveljük a sült, párolt zöldségeket egy kis sajttal ízesítve, tökéletes választás lesz számunkra a sajtos padlizsán.

Hozzávalók:

- 1 nagyobb padlizsán
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 sárgarépa
- 2-3 dkg reszelt sajt
- só, bors, olaj

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gyökeret, répát és fedő alatt megpároljuk. Ha már puha, hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, melyet előzőleg fél órára besóztunk, majd leöblítjük.

Fűszerezzük sóval, borssal. Pár perc alatt megpuhul, ekkor lapos tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a reszelt sajtból és tejfölből álló keveréket és grillsütőben készre sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.