Elmaradhatatlan desszertek télen

Gesztenyéből golyót!

A téli desszertek közül nem hiányozhat egy gesztenyés fogás - készítsünk gesztenyegolyókat, ha még nincs a "repertoárban".

2012.02.10 06:29ma.hu

A gesztenyepüré közkedvelt desszert, de ne feledkezzünk el róla, hogy még sok egyéb édesség is készíthető gesztenyével, így a gesztenyegolyók is.

Fotó: eveskozben.blogspot.com

Hozzávalók:

- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál szörp (Jaffa)
- meggyszemek
- tortadara vagy 5 dkg lereszelt étcsokoládé

A gesztenyemasszát villával összetörjük, összekeverjük a megpuhult vajjal és annyi szörppel, hogy formálható legyen.

Golyókat készítünk, mindegyik közepébe meggyszemet teszünk és meghempergetjük a tortadarában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.