A rántott zöldség vagy tempura titka

Hogy készül a japán csoda?

Ha egy igazi különlegességre vágyunk, próbáljuk ki a főételnek és köretnek is használható tempurát, azaz a rántott zöldséget japán módra.

2012.01.12 06:27ma.hu - Fotó: eatingoutintokyo.com - bento.com

A zöldek kedvelőinek mindig jól jön egy rántott, rakott zöldséges recept. Érdemes a japán tempurát is kipróbálni.

Fotó: eatingoutintokyo.com

Hozzávalók:

- 1,5 csomag sütőtök-, vagy hagyma-, vagy újhagymadarabok, vagy egészen vékonyra szeletelt sárgarépa, karfiol. (Egyféle és többféle zöldséget is felhasználhatunk.)

- 1 csésze teljes őrlésű finom búzaliszt
- 2 evőkanál búzakeményítő
- 1 csipet tengeri só
- 1/4 kávéskanál fahéj
- 1 csomag víz
- szezám-, vagy napraforgóolaj
- zsemlemorzsa (ha lehet teljes őrlésű lisztből készített zsemléből.)

A lisztet, a sót, a fahéjat és a búzakeményítőt vízzel sűrű palacsintatésztává keverjük. Belemártogatjuk a zöldségdarabokat, utána megforgatjuk a zsemlemorzsában.

A forró olajban aranysárgára sütjük. Adhatunk hozzá a tálaláskor szószt: 1/3 rész szójaszósz, 2/3 rész meleg víz, 1 evőkanál reszelt gyömbér. Ezek az ízek rendkívüli módon harmonizálnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.