Még a Green Day gitárosa sem utazhat alsógatyában

Újabb botrány a repülőn: lecsúszott gatyáért szállították le a rockzenészt

Leszállították a repülőről a Green Day punkzenekar gitárosát, miután a felszólítás ellenére sem volt hajlandó megfelelő derékmagasságig felhúzni a nadrágját, és még feleselt is a személyzetnek.

2011.09.06 09:29ma.hu

Alig két hete a franciák nemzeti ikonja, Gerard Depardieu okozott kisebbfajta botrányt az egyik repülőjáraton, most újabb sztár keveredett összetűzésbe a légiutaskísérőkkel, és itt is a nadrág körül forgott a téma.

Depardieu-nek az volt a gondja, hogy ki akart menni a mosdóba - utólag a prosztataproblémáival próbált védekezni -, ám a személyzet közölte vele: a repülési magasság eléréséig, nagyjából még 15 percig nem lehet használni a helyiséget. A színész erre közölte, annyit nem tud várni, majd elővett egy öveget, lehúzta a sliccét és úgy akarta elintézni a dolgát, csakhogy nem egészen sikerült beletalálnia a szűk nyílásba, ráadásul az egész mutatványt az utasok szeme láttára hajtotta végre.

Fotó: Indiehiphop


Joe Armstrong, az amerikai Green Day nevű punkzenekar gitárosa után szerencsére nem kellett az egész repülőt kitakarítani, de azért sikerült így is alaposan felkavarnia az indulatokat. Történt ugyanis, hogy miközben a csomagtartóban pakolászott, a stewardess figyelmeztette: talán nem ártana egy kicsit feljebb húzni a nadrágját.

A zenész azonban zokon vette a kérést, szerinte jogában áll úgy hordani a nadrágját, ahogy neki tetszik, végül a szóváltásba a járat kapitánya is beszállt és letessékelte Armstrongot a repülőről.

A számtalan egyszerű utas mellett az egyik oaklandi tévétársaság producere is szemtanúja volt az esetnek, így aztán pillanatok alatt elterjedt a világhálón az affér, amire a gitáros a saját Twitter-oldalán közölte: valóban le kellett szállnia a repülőről, mert a személyzetnek nem tetszett az, ahogyan a nadrágját viselte. A sztár egy később géppel végül eljutott Kaliforniába, a Northwest légitársaság pedig elnézést kért a történtekért.

Ugyanakkor egy másik amerikai légitársaság, a US Airways nem egész három hónappal ezelőtt kimondta, a légiutas-kísérőknek "jogukban áll" figyelmeztetni az illetlen(nek tűnő) utasokat a többi ember nyugalma érdekében.

A nyilatkozatot azt követően adták ki, hogyjúniusban egy focistát szólítottak fel a nadrág felhúzására, amit a fiatalok közt manapság oly divatos módon viselt: az alsónadrágja kilátszott alóla. Őt is a gép kapitánya szállította le a járatról, bár utóbb úgy fogalmaztak: a leszállítás oka csak közvetve volt az öltözködése, valójában azzal szegte meg a közlekedési előírásokat, hogy nem tett eleget a légiutaskísérők utasításának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.