Egybeesik az emlékezés a bírósági tárgyalással

Emlékkoncert Jackson-módra: Janet Jackson nem lesz ott

Noha a család egy része élesen bírálta a Michael Jackson emlékére szervezett koncertet, Janet nem ezért marad távol a rendezvénytől: az októberi esemény épp egybeesik a sztár orvosának bírósági tárgyalásával.

2011.08.30 18:29ma.hu

Nem vesz részt azon az októberben megrendezendő koncerten Janet Jackson, amelyen anyja és nővére, LaToya támogatásával Michael Jacksonra emlékeznek a fellépők és a rajongók. A két éve elhunyt Pop Királyának két fivére, Randy és Jermanie nem értettek egyet a Michael Forever - The Tribute Concert elnevezésű emlékesttel, épp annak időzítése miatt.

Az október 8-i koncert ugyanis épp egybeesik azzal a bírósági tárgyalással, amelyen Jackson személyes orvosának, Conrad Murray-nek a felelősségét próbálják kideríteni a sztár halálában, emiatt Janet még ha akarna, sem tudna elmenni Cardiffba. Neve egyébként a fellépők közt eleve nem merült fel, így mindössze a család képviseletében jelenhetett volna meg.

Janet nem a nemtetszését kívánja kifejezni távolmaradásával, a bejelentést is csak azért tette, mert már egyre többen kérdezgették, ő jelen lesz-e. Ott lesz viszont Christina Aguilera, Cee Lo Green és Smokey Robinson, akik egytől egyig nagy csodálói voltak a popikonnak.

Az orvos ellen azért folyik a per, mert azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül részese volt Jackson halálának, még akkor is, ha nem szándékosan okozta azt. Az álmatlansággal küszködő sztárnak ugyanis olyan mennyiségű propofolt - nagyon erős, csak klinikai körülmények között alkalmazható szert - adott be, amitől örökre elaludt.

A tárgyalássorozat szeptember 27-én kezdődik, és várhatóan 4-6 hétig tart majd. Murray egyébként ártatlannak vallja magát. Amennyiben a bíróság mégis bűnösnek ítéli a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában, akár 4 év börtönre is számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.