Testvére szerint megtervezték Jacko halálát

LaToya Jackson: Michael tudta, hogy meg fogják ölni!

Súlyos vádakat fogalmazott meg a napokban megjelent memoárjában LaToya Jackson, amelyek egyes részleteit már korábban is hangoztatta, de most minden apró részletre kitérően mesél bátyja utolsó napjairól.

Képekben Michael Jackson temetése! képgaléria

2011.06.27 12:29ma.hu

Meghökkentő vallomással állt a világ elé Michael Jackson halálának 2. évfordulója alkalmából testvére, LaToya Jackson: szerinte ugyanis öccse nem véletlen baleset, hanem előre eltervezett gyilkosság áldozata lett 2009. június 25-én. Az elmúlt két évben folytatott, de máig nem lezárt nyomozás, illetve bírósági eljárás alapján a fő gyanúsított Conrad Murray magánorvos, ő adta Michaelnek a halálos adag altatót, ám LaToya szerint ő mindössze egy ártatlan áldozat a szövevényes ügyben.

"A testvérem tudta, hogy meg fogják ölni, ő maga mondta nekem, nem sokkal a halála előtt. Azt mondta: LaToya, meg akarnak ölni az új nagylemezem és az ingatlanjaim miatt." - mesélte a sztár nővére Piers Morgannek, a CNN riporterének. "Az emberek befurakodnak az életedbe, keresztezik az útjaidat, ellenőriznek, manipulálnak, irányítják a bevételeidet, a pénzügyeidet, mindened, amid csak van!"

Az 55 éves nő nem most először állítja ezt, már a popikon halála után nem sokkal is felvetette a szándékos gyilkosság lehetőségét. Ám a múlt héten kiadott visszaemlékezésében aprólékosan tér ki a részletekre is, amelyek mind azt támasztják alá, hogy valakik Jacko halálát akarták, és hogy az énekes valamennyit tudott ezekből a tervekből.

"Félt, féltette az életét" - folytatta LaToya a vallomást. "Hiszem, hogy amikor Michael azon az éjszakán a házában volt, bármi is várta őt ott, tudta, hogy eljött a vég. És amint meghalt, néhányan aggodalmukat fejezték ki a birtokon várható ellenőrzés miatt." - tette hozzá. Azt is elmondta, hogy Jacko gyermekei szintén aggódtak, ők is érezték, hogy valami rossz fog történni.

Michael Jackson koporsója (Fotó: WENN)


Miközben LaToya senkit nem vádol konkrétan a mesterien kitervelt gyilkosságért, elítéli Dr. Tohme Tohme viselkedését, aki Michael ügyeit élete utolsó szakaszában intézte. "Mikor elkezdett színészkedni Michael üzleti tanácsadójaként, olyan kulcsembereket rúgott ki, akik már évek óta közel álltak Michaelhöz" - hívja fel a figyelmet a különös tényre a nővér.

"Az egész világot kizárta, mert úgy vélte, ő képes lesz úgy közvetíteni Michael felé, hogy Tohme és a barátai üzleti vállalkozásai nyereségesek legyenek."

A sztár halálát követően átvizsgálták a hálószobáját, ahol LaToya állítólag mindenhol szétszórt jegyzeteket talált, köztük azt a feljegyzést is, amely Michael listáját tartalmazta a halálában közreműködő emberekről. A testvér úgy gondolja, vannak, akik meg akarták akadályozni Jacko gigantikus visszatérését a zene világába.

LaToya a sztár magánorvosáról, Conrad Murray-ről elmondta, hiába állt nagyon közel Michaelhez, azért állították végül őt bíróság elé, mert elég távol volt az összeesküvés középpontjától. "Szerintem Dr. Murray egyszerűen bűnbak. Túl könnyű őt hibáztatni, de úgy gondolom, a vizsgálatot tovább kellene folytatni" - mondta a sztár nővére Morgannek.

A család mindazonáltal nem látja bizonyítottnak LaToya összeesküvés-elméletét, és egyik testvére, Jermaine Jackson egyenesen baromságnak titulálta azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.