Újabb Jackson-relikviák kerülnek kalapács alá

36 milliónál alább nem adják Jacko "Thriller"-es bőrdzsekijét

"A popkultúra legismertebb és legjellegzetesebb darabja" - így értékelte az árverés vezetője azt a piros-fekete bőrdzsekit, amit Michael Jackson viselt a Thriller forgatásán.

2011.06.06 18:29MTI

Árverésre bocsátják június végén azt a dzsekit, amelyet Michael Jackson a Thriller című videoklipje felvételén és azonos című lemezének borítóján viselt. A piros-fekete színű bőrdzsekiről Darren Julien, a június 25-én és 26-án megrendezésre kerülő Music Icons elnevezésű Beverly Hills-i árverés vezetője azt nyilatkozta: "a popkultúra legismertebb és legjellegzetesebb darabja".

Az előzetes becslések alapján a híres ruhadarab legalább 200 ezer dolláros - 36 millió forintos - bevételt hozhat a Julien's Auctions által szervezett licitáláson.

Az árverésen a 2009-ben elhunyt Jackson más személyes tárgyai is kalapács alá kerülnek. Egyebek mellett licitálni lehet parókájára, a Scream című videoklipben viselt ingére, és annak a háznak a viharvert postaládájára is, amelyben a This Is It turnéra készülő popsztár meghalt.

A zenei ikonok emléktárgyait felvonultató árverésen Madonna, Bruce Springsteen, Frank Sinatra, Johnny Cash, Elvis Presley és más sztárok híressé vált tárgyaira is lehet majd licitálni.

Fotó: Julien Auction


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.