Jellegzetes darabokkal készül a Prada

Képek: Egy szék, sok nő, Elvis-kabát...

A hatvanas évek filmjeinek hangulatát hozza vissza őszi modelljeivel az egyik legnevesebb divatház, amely a virító színekkel sem spórol a kabátokon és gombolós pulcsikon.

Divat - Feléledő 50-es évek: egy szék, sok nő, Elvis-kabát... képgaléria

2011.07.18 11:40ma.hu

Elvis Presley egykori, jellegzetes kabátját említhetjük a legikonikusabb viseletek között: a Baracuta cég által először 1930-ban gyártott rövid esőkabát G9 nevű változatát viselte a Király is.

Képekért katt a fotóra! - Fotó: style.com

1950-ben hordta a King Creola című videoklipjében, de a kabátot népszerűsítette James Dean is a Rebel without a cause című számában is.

A fiatalok valósággal megőrültek ezért a darabért, amely később a Ryan O'Neill színész által alakított Rodney Harrington-karakter után kapta a Harrington-dzseki becenevet.

A remek minőségű, vízálló vászon kabát ötletét gondolta tovább a Prada divatház, amely az őszi szezonra a Baracuta-hoz hasonló stílusú, ámde színekkel és egyéb anyagokkal is megvariált változatait vonultatta fel.

A fotók még a hatvanas évek hangulatát is hozzák, a gyönyörű modellek nemcsak a jellegzetes kabátban, de retró fotelban is pózolnak.

Az '50-es, '60-as évek stílusa azonban a szoknyákon és a pulóvereken is visszaköszön!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.