Beperelték az extrém énekesnőt

Lady Gaga elsikkasztotta a jótékony adományokat?

Pert indított Lady Gaga ellen egy michigani székhelyű cég az ügyvédein keresztül, a vád: a Japánt sújtó tavaszi katasztrófa áldozatainak gyűjtött pénz elsikkasztársa.

Lady Gaga potyogó könnyekkel a sajtótájékoztatón képgaléria

2011.06.28 18:42ma.hu
Fotó: Rex Features (A galériához KATT a képre!)

Pár napja még sírva hallgatta Lady Gaga az amerikai japán nagykövet, John V. Roos beszédét egy tokiói jótékonysági koncert előtt, ám lehetséges, hogy mindez csak valami jól megtervezett színjáték volt és valójában az extrém énekesnő egy szívtelen dög - már ha igaznak bizonyulnak az ellene felhozott vádak.

A michigani székhelyű 1800Lawfirm nevű cég ügyvédei ugyanis pert indítottak Gaga ellen, aki állításuk szerint jelentős összeget sikkasztott el egy "Imádkozz Japánért" feliratú karkötő jótékonysági árusítása után. A karkötőket az énekesnő honlapján keresztül még mindig forgalmazzák.

A különleges, saját tervezésű kiegészítők darabjáért 5 dollárt kellett fizetni, további 4 dollár volt a szállítási díj és 60 cent az adó. A pénteken benyújtott vádirat szerint azonban Gaga még ezt a mintegy 2000 forintnyi összeget kicsit feljebb tornázta és a különbözetet zsebre vágta.

Ráadásul a vádlók szerint oka van annak is, hogy az énekesnő és "társai" nem hajlandók nyilvánosságra hozni, pontosan mennyi pénz folyt be a jótékonysági alapba és abból mennyit utalt át Japánnak.

"Amikor a híredet és a hatalmadat, amit zenészként kaptál, arra használod, hogy hamis ürüggyel pénzt szerezz hiszékeny emberektől, az nagyon rossz!" - fogalmazott Alyson Oliver ügyvédnő.

Lady Gaga eddig nem reagált a felvetésekre, és válaszokat sem adott a felmerült kérdésekre. Annyit lehet csak tudni, hogy a Facebook népszerű Zynga-játékain keresztül másfél millió dollárt küldött a japán tragédia áldozatainak.

Még több hír Lady Gagáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.