Öt-tíz filmet jelölhetnek a "legjobb" kategóriában

Változott az Oscar-jelölés szabálya

Az Oscar-díj jelölési folyamatának megváltoztatásáról döntött az Amerikai Filmakadémia, amely lehetővé tette, hogy legkevesebb öt, legfeljebb tíz filmet jelöljenek a legjobb film kategóriában.

2011.06.15 18:15MTI

Az akadémia igazgatótanácsa kedden döntött a változtatásról. Hogy pontosan hány filmet fognak idén jelölni, csak a jelölések januári bejelentésekor válik ismertté - közölte a testület.
   
Az elmúlt két évben tíz-tíz filmet jelöltek a legjobb film kategóriában, korábban pedig ötöt.
   
"Ha csak nyolc film érdemes arra, hogy díjazzuk egy adott évben, akkor nem kell kötelességünknek érezni, hogy felkerekítsük ezt a számot" - hangoztatta Bruce Davis, az akadémia nyugdíjba vonuló igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.