Zach Galifianakis a mennybe ment

A Másnaposok sztárja kapta a legtöbb netes Oscart

Zach Galifianakis, a Másnaposok és a Terhes társaság című filmekből ismert színész kapta a legtöbb "netes Oscart", azaz a Webby-díjat - jelentették be kedden New Yorkban.

2011.05.03 20:48MTI

A Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia 1994 óta évente szavaz az internet legjobbjairól. Az elismerésekről az akadémia 750 fős tagsága döntött, az egyes kategóriákban közönségszavazást is rendeztek.

Galifianakis már korábban is szerzett a "netes Oscarból", és ezúttal négy kategóriában diadalmaskodott Between Two Ferns eith Zach Galifianakis című webes sorozata révén. Ő lett többek közt az év webes személyisége, de ő kapta a legjobb rövid vígjátéknak és online szórakoztató műsornak járó díjat is.

Két Webby-díjjal ismerték el Lisa Kudrow színésznőt Web Therapy című internetes sorozatáért. Szintén két díjat kapott az Arcade Fire, amely innovatív The Wilderness Downtown videójával hívta fel magára a figyelmet. Hasonlóan két díjjal jutalmazták az interaktív Johnny Cash Projectet. Mindkét videót Chris Milk rendezte.

Díjazták Justin Biebert is: a fiatal énekes a legjobb komikus videónak járó elismerést kapta. Díjeső hullott a FunnyOrDie.com oldalra, amely összesen kilenc díjat érdemelt ki tartalmaival és megjelenésével. Ezek között volt Jim Carrey közönségdíja, amelyet a színész az oldalon látható Presidential Reunion című felvételben nyújtott Reagan-alakításával vívott ki magának.

A legjobb játék az Angry Birds lett, a legjobb internetes lapmegjelenés a New Yorker című magaziné lett. Conan O'Brien komikus TeamCoco.com címen elérhető honlapját ítélték a legjobbnak a rajongói vagy hírességekről szóló oldalak mezőnyében. A "netes Oscar" díjátadó gáláját - a hagyományosan rövid és velős köszönőbeszédekkel - június 13-án rendezik New Yorkban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.