Szerzőnk szerint nem a miniszterelnök a ludas

Jól fölrúgta Wolf Katit Orbán, a patás

Egy esztendő kellett hozzá, de végre sikerült. Az Orbán-fóbia első igazi iskolapéldája ebben a ciklusban is megszületett. Az elmúlt napokban néhány médium arról cikkez, hogy Orbán kicseszett Wolf Katival, mikor le merészelte írni a Facebook-on, hogy "Hajrá,Kati!".

2011.05.18 13:20ma.hu

Jó magyar szokás szerint nem bírjuk feldolgozni a kudarcot. Ahelyett, hogy vennénk egy nagy levegőt, és elfogadnánk a kontinentális döntést, mely szerint a What About My Dreams nem ütött akkorát, mint ahogy azt vártuk, inkább bűnbakot keresünk. Naná, hogy néhányan Orbán Viktorra gondoltak. Ezúttal is.

A miniszterelnökön rengeteg a támadási felület, lehet bírálni a magánnyugdíjpénztárak esetében, a médiatörvény miatt, és ne feledkezzünk meg a sok vihart kavaró új alaptörvényről sem. Szóval annyi, de annyi mindenért lehet ostorozni, de éppen Wolf Kati (le)szereplése miatt? Ehhez azért már szükségeltetik némi fóbia!

Azzal, hogy Orbán Viktor a Facebookon szimpátiáját fejezte ki az énekesnővel szemben, egyes újságírók szerint skandalum.

„Orbán kegyeltje”, „Orbán jól kicseszett…” – sorjáznak a címek a lapokban, a cikkek pedig azt fejtegetik, hogy az a két leírt szó mennyit rombolt a produkción, és hogy valójában az igazi kudarc okai ebben keresendőek. Mert ugye teljesen életképes gondolat, hogy az izlandi halászfalu lakója, a nápolyi külvárosi informatikus, vagy éppen az azerbajdzsáni kecskepásztor a műsor előtt végigböngészte Orbán profilját, majd egy fordítóprogrammal értelmezhetővé változtatta a kusza magyar szavakat. Végül diadalittasan felkiáltott: Ahá! Tudtam én, hogy ez az Orbán pont a magyar lánynak drukkol! Így csak azért se szavazok rá! Sőt, szólok a szomszédnak is. Nehogy véletlenül arra a szőke Orbán-kegyencre voksoljon!

Badarság. Méghozzá jókora! Mégis ezzel vannak tele a fórumok, erről cikkez több újság is. Ahelyett, hogy reálisan szembenéznénk a ténnyel. Nem sikerült. Ahogy korábban sem. Mégsem okolta érte senki a volt miniszterelnököket. Helyesen. Talán idén is így kellett volna tenni.

ferrer

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.