"Sosem láttam még ilyen profizmust!"

Videóval - Wolf Kati már az Eurovízió előtt különdíjat kapott!

Egészen meglepődött azon a profizmuson Wolf Kati, amit a német állami televízió részéről tapasztalt a színpadi próbákon, a németeknek viszont a mi hazánk énekesnőjének profizmusától esett le az álluk.

2011.05.07 14:35ma.hu - S. Á.

Magyarország eddig 9 alkalommal nevezett az egyébként 54 éves múltra visszatekintő nemzetközi dalfesztiválra, amelyen csaknem 50 ország zenei előadója képviselteti magát évről évre. Ám talán még sosem voltunk ennyire közel ahhoz, hogy az elutazó fellépőcsapat valóban a győzelmi trófeával térjen haza az Eurovíziós Dalfesztiválról!

Igaz, egyszer sikerült bejutnunk az első 5 közé, ráadásul ez mindjárt az első alkalommal sikerült, amikor 1994-ben Bayer Friderika elénekelte a Kinek mondjam el vétkeimet című dalt - ezzel a 4. helyet sikerült megszereznie.

A következő években Szigeti Csabának, a VIP együttesnek és Horváth Charlie-nak már az elődöntők után búcsúznia kellett, és csak 2005-ben, a NOX együttes Forogj világ című dala hallatán csillant fel újra a remény, ami az 5. helyen jutott tovább a döntőbe. Ott azonban ismét elvéreztünk, akárcsak Rúzsa Magdi esetében, aki szenzációs hangjával a 2. helyen jutott be a döntőbe, de a végső szavazáson ő is csupán a 9. helyre tudta énekelni magát.

2008 és 2009 is a felejthető évek sorába írta be magát, amikor Csézy az elődöntőn a 19., Ádok Zoli pedig a 15. helyig jutott el, egyik sem volt elég a döntőbe jutáshoz.

És most itt van nekünk Wolf Kati, akit mi, magyarok már lassan 30 éve ismerünk, kislányként bűbájosan adta elő az eredetileg Maros Gábor által énekelt Vuk-főcímdalt, de aztán évtizedekre eltűnt a közönség szeme elől. Egészen tavaly augusztusig, amikor váratlanul felbukkant az X-Faktor színpadán, és bebizonyította, hogy a hangja nemhogy nem kopott az évek alatt, de igazi énekesnővé érett.

Fotó: MTV


A közszolgálati televíziók versenyében ezek után cseppet sem lehet csodálkozni, hogy Magyarország képviseletére őt választották ki az illetékesek, Kati pedig komplett stábbal kezdett bele a nagy munkába. Az előkészületek meghozták eredményüket, ráadásul a megelőző kampány is kellően hatásos, műfajtól függetlenül a legtöbb hazai rádióban hallható Kati versenydala vagy magyarul, Szerelem, mért múlsz? címmel, vagy abban a verzióban, ahogyan Düsseldorfban színpadra áll vele, félig angolul, félig magyarul, What about my dreams címmel.

Az első elődöntőre, amelyben Magyarország is képviselteti magát, kedden 9 órától kerül sor, de a Magyar Televízióban már 8 órától különféle érdekességeket, háttérinformációkat tudhatnak meg a nézők a versennyel kapcsolatban. Ezen az estén dől el, hogy Kati továbbjut-e a jövő szombati döntőre, ahol a két elődöntőből bejutott 10-10 ország és az úgynevezett Öt Nagy döntős ország csap össze a zene segítségével.

Katinak a megelőző hírek szerint minden esélye megvan a győzelemhez, ám nemcsak a zsűri pontszámai számítanak, hanem a nézői szavazatok is - és ezúttal tényleg nagy a tét: Magyarország hírneve!

Az elmúlt napokban egyre jobban figyeljük a híreket a nagy megmérettetés előkészületeiről és persze a versenyzőket kísérő visszhangokról. Néhány napja a ma.hu is örömmel adta hírül, hogy Katinak drukkol a fél világ, és a fogadóirodák jelentős részében az első három helyre tippelik a kétgyermekes anyukaként is kiválóan helytálló énekesnőt.

Egy péntek délutáni sajtótájékoztatón azonban újabb meglepetés érte Wolf Katit és csapatát, amire még a vele szemben elfogult rajongók is csak legmerészebb álmaikban mertek volna gondolni: Kati az Eurovíziós Dalfesztivál végeredményétől függetlenül már mindenképp egy trófeával térhet haza, mégpedig a dortmundi rádió hallgatóinak különdíjával. A csatorna ugyanis a hallgatókkal megszavaztatta a fesztiválon induló dalokat és ők úgy gondolták, a magyar versenyző érdemli meg leginkább a kitüntetést!

Ez még nagyobb lendületet adott az amúgy is maximalizmusra törekvő énekesnőnek, aki elmondta, hogy megdöbbentő az a profizmus, amit a német állami televízió részéről tapasztalt.

"Elképesztő professzionalizmussal dolgoznak a németek és a szervező EBU szakemberei. Még hasonlóval sem találkoztam eddig, minden kérésünket teljesítik, akár a hanggal, akár a képpel kapcsolatban merülnek fel kifogásaink. Szerencsére profik dolgoznak körülöttem is, akik tökéletes eredményre törekednek" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón.

Tudjon meg még többet Wolf Kati idáig vezető útjáról!

Kati a színfalak mögött és a kamerapróbán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.