Szombaton 24 ellenféllel csap össze Kati

Szép volt, Wolf Kati! - Hazánk bejutott az Eurovízió döntőjébe!

Erős mezőnyben, a 19 versenyző ország közül 15.-ként lépett színpadra kedd este Wolf Kati Düsseldorfban, és ahogy az előzetes várakozásoknak megfelelően be is jutott a szombati döntőbe.

Az Eurovízió első elődöntőjén továbbjutottak ünneplése képgaléria

2011.05.11 09:34ma.hu

Lehetetlen volt elfogultság nélkül nézni a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál kedd esti elődöntőjét, ahol 19 ország dala - és persze előadója - mérte össze egymással tehetségét. Bár az előzetes felmérések és a rajongói visszajelzések alapján Wolf Katinak és a Szerelem, mért múlsz? című dalnak mindenképp az első öt helyen kell végeznie, volt miért izgulni a magyar tévénézőknek.

A mezőny mindenképp erős volt, noha némelyik dalnál nehéz volt elvonatkoztatni a magyar ízléstől: az egyes produkciók értékelésénél mindenképp szem előtt kell tartani, hogy ami nekünk esetleg kevésbé tetszik, az az adott külföldi ország számára óriási sláger.

A hazai csapat ettől függetlenül kitett magáért: a 15. helyen színpadra lépő Wolf Kati és táncosai tökéletesen hozták a várt szintet, az m1 műsorából pedig nemcsak azt tudhattuk meg, hogy mennyi munka volt ebben a néhány percben, de hogy mekkora tudatosság volt minden egyes momentumban. A fellépőruha színe, stílusa, a kiegészítő díszek, Kati haja, a táncosok jelmeze a világító fémszálakkal - mind-mind valamit jelképezett, miközben arra is figyelni kellett, hogy ne essenek át a ló túlsó felére, ne legyen "túl sok" a színpadi elem.

A főszerep mégis elsősorban a zenéé volt, és Várkonyi Attila, alias DJ Dominique elmondta, voltak olyan részek, amiket még a teljes összeállítás előtt élőben "tesztelt" a diszkók közönségénél, nem véletlen, hogy a végeredmény az első hangtól az utolsóig ébren tartja a hallgató figyelmét és Kati is kirobbanó energiával adta elő az Európa-szerte egyik kedvenccé vált slágert.

Fotó: eurovision.tv (A döntőbe jutott csapatok képei a galériában)


A továbbjutók sorrendjét fele-fele arányban a szakmai zsűri pontjai és a nézői szavazatok adták, utóbbit a tegnapi és a csütörtöki fordulóban is csak azokból az országokból küldhetik, amelyek az adott versenynapon fellépnek. A rendszer ráadásul kiküszöböli azt az aránytalanságot is, hogy esetleg egy adott ország lakosszáma vagy vagyoni helyzete befolyásolja az eredményt: senki nem szavazhat a saját országának előadójára.

Emiatt lehet esélye a tízmilliós Magyarországnak a 80 milliós Németországgal vagy a 60 millió fős Franciaországgal szemben is, az öt legnagyobb nemzetnek mindazonáltal megvan az az előnye, hogy nekik nem kell megmérkőzniük a döntőbe jutásért, az öt legnagyobb ország automatikusan ott lesz a szombati versenyen.

Az eredményhirdetés rendesen megizzasztotta a magyarokat, hisz a mi országunkat a tíz továbbjutóból csak hetedikként mondták, igaz, már jó előre hangsúlyozták, hogy ennek semmi köze a tényleges sorrendhez. Mindössze nem akarták befolyásolni sem a zsűrit, sem a civil szavazókat, ezért a döntő után árulják csak el, hogy a középdöntőben ki hol végzett.

Kati a közvetítést követő nemzetközi sajtótájékoztatón a következőket mondta: "Amikor a színpadon álltam, hallottam a nézőtér felől érkező hangorkánt és szerettem volna megköszönni nekik, mert a rajongók juttattak idáig. Hihetetlen érzés ez egy énekesnőnek! Még mindig úgy érzem, hogy álmodom."

Bízunk benne, hogy az álom tovább folytatódik, és bár Kati a továbbjutók felsorolásában 7. lett, de a pontszámok alapján továbbra is tartja az előzőleg megtippelt helyét.

Amit már most tudni lehet, az az, hogy szombaton Kati az 5. színpadra lépő előadó lesz, de drukkolunk, hogy onnan legalább dobogós helyre jusson!

Még több hír Wolf Katiról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.