Támadja a német sajtó az eurovíziós énekesnőt

Durva: Lejárató kampány indult Wolf Kati ellen

Egy héttel ezelőtt még mindenütt ódákat zengtek Wolf Katiról és az eurovíziós versenydaláról, sőt, közönségdíjat is kapott - most viszont több nagy német lap is durva támadásba lendült.

Az Eurovízió első elődöntőjén továbbjutottak ünneplése képgaléria

2011.05.13 15:29ma.hu / Új Ász

Megmagyarázhatatlan, de felháborító pálfordulás tapasztalható a tegnapi német napilapokban: miközben Wolf Kati alig egy hete még közönségdíjat vehetett át egy rádió hallgatóinak szavazatai alapján, és minden létező fórum az ő dicséretétől zengett, most hirtelen kiderült, mégsem annyira jó sem a dala, sem pedig ő.

A lejárató kampányt a Der Spiegel című napilap internetes kiadása kezdte, amely a horvát versenyzőhöz hasonlította Katit: "csontos, dauerolt szőke" - szólt a nem épp dicsérő jelző. A sorba a stern.de hírportál is beállt, ők egyenesen idegesítőnek titulálták a dalt: "Idegtépő volt ez az ismétlődő panaszkodásra épülő What about, amit Wolf Kati mantraszerűen adott elő" - olvasható az oldalon.

Emellett a Spiegel Online és a Stern cikkírója mintha összebeszéltek volna: nem értették, mit keres egyáltalán Kati és a magyar csapat a szombati döntőben. Pedig az internetes szavazások, kommentárok, vagy a különböző fogadóirodák egyöntetűen azt jelezték, hogy Kati ha nem is győz, de az első ötben mindenképp helye lesz.

Fotó: eurovision.tv (A döntőbe jutott csapatok képei a galériában)


Geszti Péter, az énekesnő egykori mentora, egyben a jelenlegi dal szövegírója a vádakra diplomatikus választ adott. Miközben hangsúlyozta, hogy nem szereti az összeesküvés-elméleteket, mégsem tud másra gondolni, minthogy a német sajtó megijedt az elsöprő sikertől.

"Ne felejtsük el, hogy Németország a tavalyi győztes, és biztosan idén is előkelő helyre számítanak" - fogalmazott a szöveggyáros az Új Ászban. Úgy vélte, valószínűleg potenciális veszélyforrást látnak Katiban és a What about my dreams-ben, és ilyen írásokkal próbálják a közönséget befolyásolni.

Hogy ez mennyire etikátlan, ahhoz kétség sem fér, de azért Geszti halkan hozzátette: "Vélhetően mi is ezt csinálnánk hasonló helyzetben".

Még több hír Wolf Katiról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.