Feró helyett Gesztivel dolgozott együtt a sztár

Wolf Kati képviselheti Magyarországot az Eurovízión!

"Hűtlen" lett Wolf Kati mentorához, Nagy Feróhoz, de az eredmény magáért beszél: Geszti Péterrel közös munkájuk az Eurovíziós Dalfesztiválon mutatkozhat be, hogy hazánkat a csúcsokba repítse.

2011.03.09 18:29ma.hu

Szerelem, miért múlsz? – kérdezi Wolf Kati a legfrissebb számában, és ezt annyira jól tette, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon ő képviselheti hazánkat és a „királyi” televíziót. A májusi show-nak ezúttal Düsseldorf ad otthont, az MTV illetékesei pedig belső válogatás után – a nézői szavazatok elsöprő fölényét figyelembe véve – döntöttek úgy, hogy az X-Faktorban újból felbukkant énekesnőt küldik a nagy megmérettetésre.

Wolf Katit 1981-ben ismerhette meg az egész ország, amikor a Vuk című rajzfilm főcímdalát elénekelte, aztán hosszú évtizedekre eltűnt a nagyközönség elől. Tavaly nyár végén bukkant fel újra, amikor úgy döntött, az anyaság mellett valami másra is vágyik, és szeretné megtudni, még mindig olyan tehetséges-e, mint rég – az X-Faktor mentorai pedig úgy döntöttek, a közönségre bízzák Kati megítélését.

Fotó: MTV

A siker magáért beszélt, Wolf Katit az élő döntők több fordulójában juttatták tovább a szavazók, ám a verseny végeztével mégsem mentorával, Nagy Feróval kezdtek közös munkába.

Geszti Péter már a verseny során kijelentette, mindenképp szeretne legalább egy közös dalt fedél alá hozni Katival, ez lett a Szerelem, miért múlsz? című alkotás.

A szám angol változatban is elkészült, szövegét Johnny K. Palmer írta, a zene pedig Rakonczai Viktor és Rácz Gergő munkáját dicséri. Kati azonnal megszerette, mert úgy érzi, modern hangszerelése maivá teszi az egyébként 80-as éveket – az ő gyermekkorát – idéző diszkóhangulatot.

Az Eurovíziós versenyt 1956 óta minden évben megrendezik, idén 43 ország részvételével, Katinak előbb május 10-én az elődöntőben kell bizonyítania, majd a sikeres szereplés után a legjobb húsznak kikiáltott előadóval és az „Öt Naggyal” együtt kel versenyre május 14-én este.

Az MTV a két fordulóban lebonyolított elődöntőket és a döntőt is élőben közvetíti.

Még többre kíváncsi Wolf Katiról? KATT ide!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.