Póka Angéla és Szabó Győző szerelméről...

Színház a kocsmában: Tiszta kosz a Tháliában

A gospel hangú énekesnő és a beugró sármos sztárja Szabó Győző vajon megoldást talál az örök problémára? A férfi és a nő. A se veled - se nélküled a fő témája a különleges előadásnak, amit január 31-én nézhetünk meg.

2011.01.24 13:00Soós Anita

Egy életunt, kiábrándult férfi és egy nő találkozását kísérhetjük végig.

Mindezt Szabó Győző felszabadultan energikus játéka, valamint Póka Angéla elsöprő erejű és akusztikájú énekhangja olykor nem csupán élhetővé, hanem néha még varázslatossá is képes tenni.

„Emlékszel, hogy ismerkedtünk meg? Amikor először megláttalak a Club-ban énekelni, rögtön tudtam, hogy te vagy a Nő az életemben. Én csak álltam és hallgattam, ahogy énekelsz, mintha egy angyal szállt volna le és simogatott volna a hangjával.

Még délelőtt volt, érződött az előző éjszaka áporodott szaga a levegőben, de Te ott álltál üdén a színpadon és próbáltál egy új dalt a főnök születésnapjára. Még új voltam, első napom volt, tanultam a szokásokat. Csak azt nem mondta senki, hogy a főnök nője vagy. Ki tudta akkor…”


„Apám szerint mindig az igazat kell mondani. Magamnak. Ez a legjobb tanács, amit valaha kaptam. Szabad vagyok, az életem csak az enyém. Annyi fele jártam! Sikátorokban, homokfúvásban, erdőn, mezőn, szekéren, autón, vasúton, hajón…

Ott voltam a Titanicon is, jártam New Orleansban, azok a koszos lokálok, azok a fekete zenék… Pokolba ezekkel az emlékekkel, az élményekkel! A mát, csak a mát keresem.”

TISZTA KOSZ

Cziczó Attila eredeti művét átírta: Bagota Edit

Szereplők: Póka Angéla, Szabó Győző

Zenésztársak: Nagy Szabolcs, Szabó Tamás, Szász Ferenc
Munkatársak: Zalán Klára, Bredár Zsolt

Rendezte: Rohonyi Gábor

A következő előadás január 31-én látható a Tháliában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.