A férfit a legfurcsább hulladékból gyúrták össze

Ovibrader - ősbemutató a Thália Színházban

A Pillanat Színház tizenöt éve működő formáció. Az értékek mentén számos program részeseként megtalálhatjuk.

2010.10.14 17:45ma.hu

„Furcsa egy világ ez, s a férfit a legfurcsább hulladékból gyúrták össze, melyet forrongásában feldobott a káosz.” (Charlotte Brontë) .

Ezúttal korunk egyik leghitelesebb drámaíróját kereste meg, hogy egy olyan témát dogozzon fel, amely szokatlan, hiánypótló és a velejéig mai. Az Ovibrader a férfi szexualitás és frusztráció köré fonódó péniszdialógokból építkező, különleges hangvételű dráma.

A történet során Petyus, a „szeretlek” szó kimondására képtelen kisfiú múltbéli és jövőbeni életének főbb állomásai elevenednek meg epizodikusan a gyermekpszichológusnál megélt hipnózis alatt. A férfi lélek legbelső bugyrai tárulnak elénk e magával ragadó utazás során.

4 virtuóz színészi alakítás fergeteges humorral, némi iróniával, sajátos zenei környezetben a katarzis esélyével teszi kerek egésszé, maradandó élménnyé az előadást. A mű létrejöttét illetően, meg kell említenünk hogy a megbízók a drámaíróval folyamatos kapcsolatban voltak.

Abban is egységes volt az elhatározás, hogy a rendezést Bagó Bertalan, Jászai-díjas rendezőre bízzák. A darab dramaturgiai munkáit Lőkös Ildikó végezte.

Neki köszönhető, hogy a népszerűsítést megelőzően a Színházi Dramaturgok Céhe úgy ítélte meg, hogy a művet megismertetik a szakmai közönséggel.

2010. június 06-án a POSZTon felolvasó színházi formában a közönség első ízben találkozhatott a színdarabbal. Mind a szakma, mind pedig a civil közönség kitörő elismeréssel fogadta a bemutatót.

OVIBRADER

Szemenyei János

Garaczi László:
OVIBRADER (péniszdialógok)

Ősbemutató
Thália Színház Új Stúdió, november 3. (szerda), 19:30
(A Pillanat Színház produkciója a Thália Színház támogatásával)

Szereplők:

Fodor Annamária / Földes Eszter
Huszár Zsolt
Kolti Helga
Szemenyei János

Zenél: Dobri Dániel
Zeneszerző: Szemenyei János
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Rendező: Bagó Bertalan

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.