Menj színházba ősszel!

Csajos szórakozás - 3 színházi előadást ajánlunk Budapesten!

A nyári szünet után végre újra nyitva vannak a színházak kapui, érdemes megnézni mit ajánlanak a fővárosi színházak. Mi most három előadást ajánlunk!

2010.09.27 16:00ma.hu

Legyen az zenés vagy prózai, vidám vagy könnyfakasztó, biztos, hogy borongós őszi estéken az egyik legjobb kikapcsolódás színházba menni.


Jézus Krisztus szupersztár

Helyszín: Madách Színház
Időpont: 2010. október 1., 2., 3., 4., 5., 6.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája mérföldkő a zenés színház történetében, ők forradalmasították ezt a műfajt.

A jól ismert bibliai történet Jézus és híveinek jeruzsálemi bevonulásától egészen a keresztre feszítésig tart, amelyet mindvégig fülbemászó dallamok, igazi slágerek kísérnek.

A darab huszonöt év után új, modern és látványos köntösben tér vissza a Madách Színház közönsége elé.

A darab mellett a színészi gárda is fergeteges: Serbán Attila, Gallusz Nikolett, Polyák Lilla, Ádok Zoltán, Csengery Attila

A Madách Színház művészei

Tersánszky Józsi Jenő-Grecsó Krisztián: Cigányok

Grecsó Krisztián neve ismerősen csenghet neked is, a fiatal művész most Tersánszky Józsi Jenővel közösen írt darabbal mutatkozik be a Katonában.

A Cigányok két világ. Tersánszky szerelmi háromszöge egy sosem volt mesevilágban mutatja meg a muzsikus romákat, de épphogy megmelegszünk köztük, eltörik az idill.

Grecsó Krisztián Cigányokja a mai Magyarországra hozza át a drámát, a szerző úgy írta tovább a darab történetét, hogy a legmélyebbről hozott föl valamit. Magyaroknak cigányoknak egyaránt.

Helyszín: Katona József Színház
Bemutató időpontja: 2010. október 15.

Szereplők: Szacsvay László, Szirtes Ági, Pálmai Anna, Ujlaki Dénes, Rajkai Zoltán, Fekete Ernő
Rendező: Máté Gábor

Grecsó Krisztián

Örkény István: TÓTÉK

tragikomédia két részben

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy csendes falucska a Mátrában, úgyis hívták, hogy Mátraszentanna. Élt, éldegélt itt egy tűzoltóparancsnok, bizonyos Tót Lajos, a feleségével, Mariskával, és két szép gyermekükkel, Gyulával és Ágikával.

Hogy, hogy nem, egyszer csak kitört a Második Világháború, és Tót Gyulának el kellett menni katonának. Mit volt mit tenni, Tóték türelmesen várták, hogy hazajön a fiuk.

Egy napon Gyulától levél érkezett: parancsnoka, Varró őrnagy megrendült idegállapota miatt két hét szabadságot kapott, és Gyulának sikerült rávennie, hogy vakációját Tóték vendégszerető házában töltse.

Talán, ha Tóték a beteg minden kívánságát teljesítik, Gyulának sem esik semmi baja.

A szerző azonos című regényéből és drámájából a szövegkönyvet készítette Gáspár Ildikó

Helyszín: Örkény István Színház
Bemutató: október 7.

Szereplők: Széles László, Kerekes Éva, Szandtner Anna, Mácsai Pál Rendező: Jurij Kordonszkij

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.