Négy új darabbal készül a színház

Friss produkciók rázzák fel a Katona József Színházat

Négy új darabbal készül a színház: Tersánszky Cigányok című műve és Gothár péter Arany Sárkánya októbertől látható a Katonában.

2010.09.29 12:15MTI

A TÁP Színház Cserenadrág produkcióját és a Maslowska-drámát a Kamrában mutatják be a nagyközönségnek.

Négy friss produkcióval, köztük egy Tersánszky-színművel bővíti repertoárját októberben a budapesti Katona József Színház - közölte a teátrum. A Katona tájékoztatása szerint az októberi bemutatók sorát Tersánszky Józsi Jenő Cigányok című műve nyitja a nagyszínpadon.

A Máté Gábor által rendezett dráma szövegét Grecsó Krisztián gondolta tovább, "láthatóvá téve egy népszínmű hangulata és napjaink gondolatvilágának metszéspontjait" - fogalmazott a közlemény.

A Cigányok október 15-től tekinthető meg Szirtes Ági, Szacsvay László, Pálmai Anna, Keresztes Tamás és Fekete Ernő főszereplésével.

Fekete Ernő

Gothár Péter Roland Schimmelpfennig Golden Dragon (Arany Sárkány) című darabját viszi színre Fullajtár Andrea, Tenki Réka, Kocsis Gergely, Hajduk Károly és Mészáros Béla szereplésével.

A kortárs színművel, amellyel a német szerző 2010-ben elnyerte az évad legjobb német nyelvű drámaírójának ítélt Mülheimi Drámaírói Díjat, a magyar közönség első alkalommal október 30-án a Katona színpadán találkozhat.

A teátrum kamaraszínpadaként működő Kamra első bemutatója a Két lengyelül beszélő szegény román című produkció lesz október 14-én Dankó István és Borbély Alexandra egyetemi hallhatók főszereplésével.

A mindössze 17 éves - Magyarországon eddig a Lengyel-ruszki háború című regényéről ismert - Dorota Maslowska lengyel írónő drámáját Kovács Dániel rendezi.

Szirtes Ági

A Kamrában egy TÁP Színházzal közös produkció is helyet kap október 31-étől: az orosz Presznyakov-fivérek Cserenadrág (eredeti címén: Áldozatjáték) című darabját Vajdai Vilmos rendezi; az előadás főszereplői Bánki Gergely, Csoma Judit, Lengyel Ferenc és Terhes Sándor lesznek.

Mint a Katona József Színház közölte, a Sáskák című előadás a nagyszínpadról a Kamrába kerül át októbertől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.