A rejtve maradó zugokba is bepillanthatnak

Színházi nyílt napot tartanak Szegeden

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok, akik csütörtökön ellátogatnak a kulturális intézménynek a Szegedi Tudományegyetemmel közösen szervezett nyílt napjára.

2010.10.12 10:15MTI

A délelőtti megnyitót követően az érdeklődőket a társulat tagjai vezetik végig a kulisszák mögött, a vendégek bemutatón csodálhatják meg a Papp Janó tervezte jelmezeket, Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak.

Színházi szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Kora délután egyetemi zenekarok, énekesek lépnek fel a Nagyszínház előcsarnokában, majd disputa elnevezéssel szórakoztató vitaversenyt rendeznek, melyen színészek és nézők mérhetik össze retorikai képességeiket.

Várhatóan nem csak a közönség szórakozik jól a beugrás nevet viselő programon, amikor a színház legnépszerűbb színészei és a közönség soraiból kiválasztott önkéntesek adnak elő improvizációs helyzetgyakorlatokat, sok humorral.

A nap leglátványosabb, legmozgalmasabb, az egyetemistákon kívül a színházat kedvelő szegedieket, városi hírességeket, sportolókat is megmozgató eseményének az Ölelünk színház! elnevezésű program ígérkezik.

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy a résztvevők minél nagyobb számban öleljék körbe a Szegedi Nemzeti Színház épületét, így bizonyítva a teátrum iránt érzett szeretetüket, elkötelezettségüket.

Este a Nagyszínházban a Csárdáskirálynő, a Kisszínházban pedig A képzelt fösvény beteg című vígjáték kerül színre, az előadásokat a diákok kedvezményes szakmai jeggyel tekinthetik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.